30. jul 2024 13:01

Dodik poručio Marfiju: Srpska je pobedila i daleko moćnije snage

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi ozlojeđen zbog neuspelih pokušaja urušavanja Republike Srpske, zbog čega na lični način počinje da se obračunava sa ljudima na unutrašnjoj političkoj sceni.

Dodik je naglasio da se Marfi meša u unutrašnja pitanja u BiH, te da količina laži koja je u poslednje vreme plasirana iz Ambasade SAD ne može da se uporedi ni sa jednim ranijim periodom, kada je postojalo bar neko dostojanstvo u njihovom obraćanju.

"Do sada nije bilo nijednog ambasadora koji je toliko ličnog uneo u sve to, toliko sujete koja ga uništava u smislu da mora biti glavni i iznad svega, a Srpska se tome potpuno suprodstavila", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

On je naveo da se Marfi, ozlojeđen svojim neuspesima, želi svetiti Republici Srpskoj, pa mu poručio da neće uspeti, jer je Srpska pobedila i daleko moćnije snage.

Dodik je istakao da su lažna obrazloženja američkih sankcija prema njegovoj porodici i njemu, kao i prema pojedinim kompanijama u Srpskoj, te televizijama ATV i Una koje nisu odgovarale opoziciji ili nekim drugim medijima u BiH, a zbog čega se gubi na stotine radnih mesta.

Dodik je rekao da su sve te firme dobro poslovale, imale referentne ugovore sa kompanijama iz inostranstva, plaćale poreze i doprinose, a ipak su sankcionisane jer "Marfi smatra da treba da se nešto sveti Republici Srpskoj, pa onda i Miloradu Dodiku".

On je dodao da sve to pokazuje dokle su spremni da idu i naveo da ima informacije da Marfi za svoje delovanje dobija određena novčana sredstva od predstavnika bošnjačkog naroda.

"Bilo ko da se na mom mestu suprodstavio njihovom rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma sigurno bi prošao ovako, ja nisam izuzetak u tom pogledu", rekao je Dodik.