2. septembar 2024 09:10

Milan Knežević: Nećemo pristati na scenarija iz prošlosti

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Koalicija „Za budućnost Podgorice“ spremna je da na demokratskim principima i standardima bude deo nove vlasti nakon izbora u Glavnom gradu Crne Gore, a to znači, da koaliciona lista koja osvoji najviše glasova treba da predloži gradonačelnika, kaže lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

"Sve drugo je za nas neprihvatljivo, i sigurno nećemo pristati na scenarija iz prošlosti kad su neki sa najmanjom podrškom građana dobili pozicije premijera i ministara", rekao je Knežević za podgorički Dan.

Knežević očekuje da koalicija „Za budućnost Podgorice“ na izborima, koji će biti održani 29. septembra, još jednom potvrdi utemeljenost u biračkom telu i ostvari najbolji rezultat koji će omogućiti stabilno formiranje vlasti.

"Protekli vremenski period je pokazao da smo ubedljivo najozbiljnija politička koalicija koja je svojim delovanjem i na državnom i lokalnom nivou zaslužila veliko poverenje građana što nas dodatno obavezuje da to potvrdimo i na izborima u Podgorici", naveo je Knežević.

Očekuje da će nova gradonačelnica Podgorice biti Jelena Borovinić Bojović.

"Jelena Borovinić Bojović će biti naš nosilac liste, i po svemu sudeći, jedina dama u ovoj političkoj trci. Upravo ova činjenica, i njen dosadašnji rad, daju nam za pravo da možemo očekivati da će ona biti nova gradonačelnica Podgorice. Naš grad je umoran od eksperimenata, političkih avanturista i lutalica, mandatopreza, odbeglih odbornika, vreme je za stabilnost, ozbiljnost i odgovornost, a to jedino može doneti koalicija 'Za budućnost Podgorice - Grad svih nas!'“, poručio je Knežević.

On je kazao da bi voleo da se sve anti DPS koalicije obavežu javno potpisanim dokumentom da neće praviti nikakve koalicione aranžmane sa tom strankom.

Istakao je da im je prihvatljivo da prave koaliciju nakon izbora sa svima osim sa DPS-om i njihovim tradicionalnim koalicionim partnerima.

"Malo me strah od izjava i nejasnoća koje sam čuo iz koalicije Jakova Milatovića i Dritana Abazovića, zato i insistiram na javnom potpisivanju sporazuma kojim ćemo se odrediti prema DPS-u i njegovoj zaostavštini", naveo je Knežević.

Ističe da su vlast u Podgorici srušili Željko Ivanović, Jakov Milatović i Dritan Abazović, ne bi li izazvali i prevremene parlamentarne izbore.

"Zato je suštinski nosilac njihove odborničke liste Željko Ivanović, a samim tim i njihov kandidat za gradonačelnika. Nažalost, Jakov Milatović je u ovoj priči poslužio kao smokvin list, ali i pored toga, ništa nije uspeo da sakrije", istakao je Knežević.

Učešće stranke Duška Markovića, nekadašnjeg premijera i bivšeg funkcionera DPS, na izborima u Podgorici za Kneževića je novost.

"A stranka Duška Markovića nastupa na izborima u Podgorici? Znam da je (bivši funkcioner PES-a i bivši ministar pravde) Andrej Milović predao listu, ovo za Duška mi je novo", rekao je lider DNP-a.