4. septembar 2024 15:36

Dodik: Srpska ima jasan zaključak: Šmit ne može ni u jednu instituciju

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BANJALUKA  - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji danas boravi u Doboju, ocenio je jadnim i bednim to što je Kristijan Šmit iznenadno došao u Banjaluku i podsetio da Srpska ima jasna zaključak da on ne može da uđe ni u jednu instituciju zato što se predstavlja lažno.

Kao takav Šmit ne može biti primljen ni u jednoj instituciji Srpske, rekao je Dodik i primetio da je došao iznenadno da ga niko ne bi video i to baš danas kada se oni nalaze u Doboju.

"Mislim da ga sada juri policija da ga izbaci, ako nije već deportovan. Kakvi su to uhljebi kada iznenada dolaze da ih niko ne vidi. On je to uradio jer je znao da smo mi u Doboju. Šeta tamo kad nas nema", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sednice Glavnog odbora SNSD-a, čiji je predsednik.

Jadno je i bedno, kaže, na taj način dokazivati da ste nešto.

Srpska stabilna i pored silnih pritisaka

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ta stranka ne vidi da postoje tendencije koje bi mogle dovesti do destabilizacije institucija u Republici Srpskoj i nastaviće da jača njihove perspektive.

Dodik je rekao da je na sednici Glavnog odbora SNSD-a u Doboju analizirana sposobnost i spremnost stranke i utvrđeni ciljevi za predstojeće lokalne izbore, koji će u BiH biti održani 6. oktobra.

"Ciljeve ćemo saopštiti za dva dana", najavio je Dodik.

On je rekao da SNSD nudi građanima adekvatan politički program i da je to stranka koja danas participira u vlasti na svim nivoima.