4. oktobar 2024 14:02

Kabinet Dodika uplatio po 50 hiljada KM pogođenim lokalnim zajednicama u FBiH

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BANJALUKA - Poplavama pogođenim lokalnim zajednicama u FBiH - Kiseljaku, Fojnici, Jablanici, Konjicu i Kreševu uplaćeno je po 50 hiljada maraka iz Kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.  

Sredstva su uplaćena za pomoć u saniranju posledica štete nastale u katastrofalnim poplavama koje su odnele najmanje 14 života. 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je najdublje saučešće porodicama stradalih i istakao da Republika Srpska stoji na raspolaganju svim mestima u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su ugrožena poplavama, saopšteno je iz Kabineta predsednika Dodika.  

Dodik: Srpska na raspolaganju svim mestima u FBiH ugroženim poplavama

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Srpska u potpunosti na raspolaganju svim mestima u Federaciji BiH koja su ugrožena poplavama.

"Izražavamo našu solidarnost u ovim trenucima i naše ekipe Civilne zaštite učiniće sve što je u njihovoj moći da se pomogne ugroženima", napisao je Dodik na platformi X.

Najteža situacija je u Jablanici na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), gde je, prema nezvaničnim informacijama koje je saopštio ministar odbrane BiH Zukan Helez, najmanje 20 osoba poginulo u poplavama i odronima.

On je za Al Džaziru naveo da su iz ruševina spaseni jedno dete i žena.