6. oktobar 2024 10:20

U BiH se održavaju lokalni izbori, zbog poplava glasanje odloženo u pet opština

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Armin Durgut

BANJALUKA/SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, a biračka mesta su otvorena jutros od 7 sati u celoj zemlji osim u pet opština koje su najteže pogođene katastrofalnim poplavama - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici.

Centralna izborna komisija BiH donela je jutros odluku da održavanje izbora odloži i na području cele Fojnice, nakon što je juče, zbog katastrofalnih poplava, odložila izbore u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu.

Service Photo Gallery

Glasanje se za sada odvija bez većih problema, javljaju mediji u Federaciji BiH.

U toku je i izborna tišina, do zatvaranja birališta u 19 sati.

CIK BIH: Odlažu se izbori i u celoj Fojnici

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine jutros je donela odluku da se zbog katastrofalnih poplava lokalni izbori odlože i na svim biračkim mestima u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

CIK BiH odlučila je prethodno da izbore odloži u četiri opštine FBiH - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mesta u Fojnici.

S obzirom na to da je Opštinska izborna komisija Fojnica bila obaveštena da će navedena odluka biti razmatrana na jutrošnjoj sednici CIK-a BiH, data im je instrukcija da sačekaju sa otvaranjem biračkih mesta kako bi se sav izborni materijal bez kompromitovanja ponovo uz pratnju policije vratio opštinskoj izbornoj komisiji, uz ustaljenu proceduru primopredaje materijala, saopšteno je iz CIK-a BiH, a prenosi Dnevni avaz.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. godine, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine.