3. april 2023 16:30

Zdravko Krivokapić: Milatović će dokazati da će biti predsednik svih građana

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Bivši predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da će novoizabrani predsednik Jakov Milatović dokazati da želi da bude predsednik svih građana, za razliku od, kako je rekao, Mila Đukanovića.

On je ocenio i da je Crna Gora na predsedničkim izborima položila test tolerantnosti i test demokratije.

Intext service Video

"Pobedio je koncept koji je pokrenut 2020. godine, a to znači da se uvažavamo, poštujemo i govorimo o tome da možemo zajedno i ako različito mislimo", rekao je Krivokapić za K1 televiziju.

On je dodao i da se na predsedničkim izborima pokazala i značajna karakteristika demokratije, a to je smenjivost.

"Gospodin Đukanović je imao apsolutnu vlast i apsolutna vlast se po svim principima apsolutno zloupotrebljava", ocenio je Krivokapić dodajući da je i to rezultat ovako ubedljive pobede Milatovića, koji je "pokazao i sigurno će dokazati da želi da bude predsednik svih građana Crne Gore, što Đukanović nije bio".

Krivokapić je dodao i da je očekivao da će Milatović odneti ubedljivu pobedu uprkos pretpostavkama da će drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori biti neizvestan.

"Ovoga puta to je bilo toliko očigledno, pomalo i simbolično, jer je Đukanovića porazio čovek koji bukvalno nije tada ni krenuo u školu kada se on 'dokopao' vlasti, poraz je bio ubedljiv. Sa druge strane ja kao profesor imam veliko zadovoljstvo, jer je najbolji student pobedio najgoreg studenta", rekao je Krivokapić.

Intext service Video

On je ocenio i da je pad Đukanovića sa vlasti počeo sa njegovom željom da preuzme crkvenu imovinu.

"Sve je ovo krenulo onog trenutka kada je jedan čovek koji ima moć i vlast, koji je previše ambiciozan da želi čak i da unizi crkvu, odnosno da napravi scenario da preuzme crkvenu imovinu i onda izdaje kao prostore za kafiće po čitavoj Crnoj Gori", izjavio je Krivokapić.

Nakon izbora Milatovića za predsednika Crne Gore, sa narednim parlametnarnim izborima je najvažnije da se krene u promenu sistema vrednosti, smatra Krivokapić.

"Ja i gospodin Milatović delimo slične vrednosti i on će učiniti sve da ono što neko u filozofskom smislu naziva 'hram čovečnosti' zavlada Crnom Gorom, a tada će Crna Gora biti pomirena i imati dobre preduslove da ostvari sve ono što građani od nje očekuju", naveo je Krivokapić.

On je zaključio da Crna Gora ne treba ništa da radi samostalno bez regiona i dodao da je Evropska unija njen jedini prirodni put u budućnost.