2. maj 2023 16:46

Konaković u Mostaru prozivao Dodika i političare Republike Srpske

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

MOSTAR - Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković rekao je u Mostaru da mu je žao što predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je bio najavljen, nije došao na Međunarodni sajam privrede, koji je danas otvoren u tom gradu kako bi, kako je rekao, porazgovarali licem u lice.

"Dodika nema, bilo bi dobro da počne sa integrativnim radnjama. Ponovo je poslao neke nepotrebne poruke, RS (Republika Srpska) je entitet u BiH i jednako je važna kao FBiH", kazao je Konaković novinarima.

Povodom ranije izjave Dodika da Savet ministara neće raditi ako na dnevnom redu ne bude "Istočna interkonekcija", Konaković kaže da Srpska ne može da potpisuje ugovor sa Srbijom.

"Istočna konekcija je uredu, samo treba da dođe na Savet ministara jer ne može RS potpisivati ugovor sa Srbijom. Iznenađujuće je da on (Dodik) kaže ako ne bude istočna konekcija, neće biti ništa. Biće Istočna, ali će biti i Južna interkonekcija, biće i Zakon o VSTV-u, Zakon o spoljnim poslovima, ništa mi ne uslovljavamo ali zašto oni neće da prihvate i ove stvari?", rekao je Konaković.

Rekao je i da se Dodik i političari iz Republike Srpske ne snalaze u politikama dogovora.

"Oni se puno bolje snalaze u politikama konflikta koje svakodnevno umaraju", naveo je Konaković, preneo je sarajevski portal Klix.