5. maj 2023 10:46

Lider "Prave Crne Gore" pozvao Vladu CG da proglasi dane žalosti zbog tragedije u Srbiji

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/smith371, ilustracija

PODGORICA - Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je Vladu Crne Gore da proglasi dane žalosti u državi povodom tragedija koje su duboko potresle i ovu zemlju.

Milačić je saopštio da se moli da, kako je naveo, bratska Srbija i narod pronađu snagu i nadu u svojim srcima, i znaju da su sa njima u mislima i molitvama.

Milačić je to kazao povodom oružanog napada u selu Dubona kod Mladenovca u Srbiji, pri čemu je stradalo osam osoba a ranjeno 14.

Predsednik "Demokratske Crne Gore": Vlada Crne Gore da proglasi dane žalosti

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je danas Vladu Crne Gore da proglasi dane žalosti, zbog tragedija koje su pogodile Srbiju i gubitka života najmlađih što je, kako je naveo, ostavilo trajnu ranu u srcima svih u Crnoj Gori.

“Sada, više nego ikada, moramo pokazati brigu i pažnju prema našoj braći i sestrama i našim prijateljima, prema njihovim bolu i tuzi. Kao njihovi susedi, moramo biti podrška građanima i Republici Srbiji koja je pogođena ovim nezapamćenim tragedijama”, saopštio je Bečić.

Bečcić je predlog o uvođenja dana žalosti Vladi Crne Gore uputio u ime Demokratske Crne Gore i, kako je naveo, na takav način odamo počast svim žrtvama ovih strašnih zločina.