22. maj 2023 17:52

Varhelji: Nova parlamentarna većina nakon izbora u junu da radi na imenovanjima u pravosuđu Crne Gore

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BRISEL - Evropski komesar za susednu politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji, rekao je danas da buduća parlamentarna većina u Crnoj Gori mora da nastavi rad na dugo očekivanim imenovanjima u pravosuđu, kao deo zaduženja Skupštine, "što mora da počne odmah nakon izbora u junu".

Varhelji se danas na marginama ministarskog sastanka Saveta za spoljne poslove Evropske unije u Briselu sastao sa savetnikom predsednika Vlade Crne Gore Đorđem Radulovićem, preneo je portal RTCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Varhelji je istakao da mora da se radi na imenovanjima kako bi Crna Gora što pre mogla da privremeno zatvara pregovaračka poglavlja i ubrza svoj put u Evropsku uniju.

Na sastanku je bilo reči o političkoj situaciji u zemlji nakon stupanja na dužnost novog predsednika države, kao i sledećim koracima kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore.

Varhelji i Radulović su pomenuli i značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao jedno od glavnih postignuća Vlade Crne Gore.

"U tom smislu ukazano na važnost predstojećih parlamentarnih izbora, nakon čega se očekuje formiranje parlamentarne većine posvećene ispunjavanju preostalih merila u oblasti vladavine prava na svom putu ka Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.