23. maj 2023 12:50

Zoran Milosavljević: Nisam iznenađen odlukom Micotakisa da ne formira koalicionu vladu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Milosavljević: Nisam iznenađen odlukom Micotakisa da ne formira koalicionu vladu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Politikolog Zoran Milosavljević izjavio je danas da nije iznenađen odlukom grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da ne formira koalicionu vladu i da očekuje izbore već u junu, budući da svuda u regionu "tinja" i da je grčki ministar za transport podneo ostavku nakon sudara vozova.

"Traži se ta šira podrška naroda, on nije želeo da formira vladu sa tom manjom koalicijom koja bi na taj način mogla da preživi i preuzme vlast jer traži veću podršku i mislim da je to i legitimno", istakao je Milosavljević za Tanjug.

Na pitanje o drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj, koji su zakazani za 28. maj i vesti da će jedan od kandidata u prvom krugu Ogan podržati Erdogana, Milosavljević kaže da izbori u Turskoj predstavljaju sudar svih interesnih sfera jer, Turska je, kako geografski, tako i politički bitna za velike sile istoka i zapada.

"Biće interesantno videti da li će gospodin Erdogan moći i ovogo puta da dobije tu podršku i da na neki način nastavi svoju vladavinu budući na spoljne uticaje i mešanja velikih sila, kao i na pokušaj državnog udara u prethodnom period", zaključio je Milosavljević.