29. maj 2023 12:35

Milatović: Za napredak je važna kohezija oko ključnih pravaca razvoja

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima izbornih lista koje učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, da je za napredak važna kohezija oko ključnih pravaca razvoja.

"Imali smo konstruktivan sastanak. Dijalog je ključan kako bi se prevazišli neki problemi, posebno uska grla u pravosuđu. Za napredak Crne Gore važna je kohezija oko ključnih pravaca razvoja zemlje i to pitanje je mnogo veće od parlamentarne većine", izjavio je Milatović na konferenciji za novinare nakon sastanka, prenose podgoričke Vjesti.

Predsednik Milatović je potvrdio da je postignuta saglasnost da će druga runda unutrašnjeg dijaloga biti organizovana odmah nakon izbora.

"Posebno zbog toga što nas čeka izbor sudija Ustavnog suda, članova Sudskog saveta i izborno zakonodavstvo", predočio je Milatović.

Sastanku su prisustvovali predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković predstavnik Socijalističke narodne partije i Demosa, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse.

Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević iz Pokreta za promene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić iz Pokreta Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma, prenosi RTCG.

Nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić rekao je nakon sastanka sa Milatovićem u vili Gorica da je današnji susret signal da je moguće voditi civilizovane razgovore.

Milatović je potvrdio da neće učestvovati u kampanji za parlamentarne izbore ispred Pokreta Evropa sad, jer, kako je rekao, na taj način želi da pošalje poruku da je predsednik svih građana Crne Gore.