11. septembar 2023 16:29

Podgorica: Obijen depo Višeg suda, pokrenuta istraga

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ChiccoDodiFC, ilustracija

PODGORICA - Depo Višeg suda u Podgorici, prema indicijama, obijen je ali više informacija u interesu istrage ne mogu biti saopštene, rekla je savetnica za medije u Višem sudu Marija Raković.

"Nadležni istražni organi preduzimaju sve mere i za sada ne možemo više komentarisati", kazala je Raković za portal RTCG.

Iz Uprave policije su kazali da je događaj prijavljen jutros i da je uviđaj u toku.

"Preduzimaju se mere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti, kao i na utvrđivanju je li i šta je otuđeno", saopštili su iz policije.

Prema podacima državnih organa, u poslednje dve i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smešteno je ukupno oko 9,5 tona raznih vrsta droga, od čega oko dve tone kokaina i oko sedam tona marihuane.

Kada su u pitanju narkotici oduzeti u više policijskih akcija, oni se do okončanja pravosnažnosti presude drže u ovim skladištima, nakon čega se uništavaju. U depou su različite vrste zaplenjene droge.

Osim droge u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična dela a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Ministarstvo pravde pozvalo je nadležne institucije na hitnu reakciju i rasvetljavanje svih okolnosti u slučaju obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kojim se, kako kažu, grubo narušava integritet jedne od najznačajnijih sudskih instanci u Crnoj Gori.

“Simptomatično je da se ovaj slučaj dogodio u objektu u kome postoji video nadzor kao i fizičko obezbeđenje, pa se nadamo da će ovaj nemio događaj biti vrlo brzo rešen, te da isti neće uticati na sprovođenje već započetih postupaka pred Višim sudom u Podgorici”, poručuju iz Ministarstva, kojim rukovodi Marko Kovač.