27. oktobar 2023 16:26

Pupovac: Osuđujuća presuda Glavašu je dobra za žrtve i pravdu, ali sve drugo je loše

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

ZAGREB - Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac komentarisao je danas nepravosnažnu presudu Županijskog suda u Zagrebu izrečenu Branimiru Glavašu i ocenio da je ona dobra za žrtve i pravdu s obzirom na to da se strahovalo da li će upšte biti izrečena.

“S obzirom na to da se strahovalo hoće li uopšte biti izrečena optužujuća presuda, možemo reći da je to za žrtve i pravdu dobro”, rekao je Pupovac.

Dodao je, međutim, da sve drugo u vezi sa izrečenom presudom smatra lošim, jer se na nju čekalo 32 godine, a i ne zna se kada će postati pravosnažna,

“Ne znamo ko će to dočekati, niti znamo kakva će pravosnažnost biti. I to nije dobro”, rekao je Pupovac, prenela je Hina.

Županijski sud u Zagrebu danas je na ponovljenom suđenju u slučajeva ‘selotejp’ i ‘garaža’ nepravosnažno osudio Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osiječkim Srbima 1991.

Danas izrečena zatvorska kazna za godinu dana je niža od prve izrečene presude, koja je poništena, a suđenje obnovljeno. Inače, Glavaš je do sada odslužio pet godina i tri meseca zatvora.