6. januar 2024 11:39

Milorad Dodik i Željka Cvijanović čestitali Božić

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vernicima, najradosniji hrišćanski praznik Božić.

U čestitki se navodi: "Neka svjetlost i toplina najvećeg praznika rođenja Isusa Hrista obasja i podari svima dobro zdravlje, radost i mir, te pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. Kao simbol novog početka i nove nade, Božić nas sve okuplja i poziva na zajedništvo, da u lijepim i u teškim trenucima uvijek pronađemo snagu za radošću, optimizmom i utjehom jedni prema drugima. Božić je praznik u koji je naš narod kroz običaje utkao sve svoje najljepše narodne osobine i zato vođeni njima trebamo, ne samo u ove praznične dane, već i svakog drugog dana da pokažemo i njegujemo ljubav, podršku, humanost i međusobno uvažavanje. U želji da toplinu ovog sveradosnog praznika dočekate i provedete okruženi vašim najmilijima u zdravlju, miru, ljubavi i veselju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom - Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Service Photo Gallery

Cvijanović čestitala Božić

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, povodom predstojećeg praznika Hristovog rođenja, Božića, uputila je čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vernicima.

"Neka nas snaga praznika rođenja Hristovog, praznika porodice, pomirenja i milosrđa, duhovno ojača i nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi prema bližnjima i tolerancije", navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je poželela da Božić u sve domove unese spokoj, sreću, zdravlje, napredak i veru u bolje sutra.

"U to ime pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom `Mir Božji - Hristos se rodi!`, navodi se u čestitki srpskog člana Predsedništva BiH.