8. januar 2024 20:26

Jovanović, Vučević i Mojisilović prisustvovali obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovanović, Vučević i Mojisilović prisustvovali obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci

Foto: Tanjug/video

BANJALUKA - Ministar odbrane Miloš Vučević je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao danas svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Svečanoj akademiji prisustvovali su srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh srpski Porfirije, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Republike Srbije, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici javnog i kulturnog života i mnogobrojni građani.

 

Ministar Jovanović prisustvovao proslavi Dana RS

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović prisustvovao je danas održavanju svečane akademije povodom Dana Republike Srpske i 32 godine njenog postojanja u Banjaluci, saopštilo je to Ministartvo.

Kako se navodi, Jovanović je. tom prilikom, uputio iskrene čestitke svim građanima i rukovodstvu Republike Srpske.

„Dan Republike Srpske je prilika da još jednom istaknemo da Republika Srpska i Republika Srbija neguju neraskidive ekonomske, kulturne i duhovne veze i da naši bilateralni i bratski odnosi iz dana u dan postaju sve snažniji, čvršći i bogatiji. Svima u Republici Srpskoj želim dobro zdravlje, mira, uspeha i napretka i da još predanije nastavimo da radimo na zajedničkim idejama i projektima za bolju i blistaviju budućnost. Živela Republika Srpska!“, rekao je ministar Jovanović.

Proslava Dana Republike Srpske počela je danas kada je održana svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, dok će sutra biti održana parada i koncert na Trgu Krajine u čast Republike Srpske.