14. januar 2023 23:26

Ambasador Srbije u BiH: Predstavnici vlasti obećali da će privesti napadače u najskorijem roku

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ChiccoDodiFC, ilustracija

SARAJEVO - Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je večeras za Tanjug da je jedna osoba zatražila medicinsku pomoć zbog dve ubodne rane nanete nožem, nakon što je danas u Sarajevu napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda.

Ambasador je precizirao da su četiri osobe napadnute u Sarajevu, od kojih je samo jedna zatražila medicinsku pomoć.
''Jedan muškarac, tačnije jedan od roditelja dece koja su na fudbalskom turniru, je uboden nožem i primio je anti-tetanus'', rekao je Đorđević. 

Dodao je da je muškarac, jedan od roditelja, previjen, da nije ušivan i da je dobio ubod nožem u predelu debelog mesa ili malo iznad debelog mesa, ali da se pretpostavlja da nije u pitanju ništa ozbiljno jer je dve ubodne rane dobio preko jakne.

Ostali napadnuti roditelju su, kako je naveo Đorđević, poprskani biber sprejom i pretpostavlja se da im je bilo bolje odmah nakon što su se umili.

Amasador je rekao da se čuo sa predstavnicima bezbednosnih struktura koji su mu dali obećanje da će u najskorijem roku napadači biti privedeni i da su u pitanju huligani od ranije poznati organima reda. 

Đorđević je dodao da su mu se svi predstavnici bezbednosnih struktura sa kojima se čuo uputili niz izvinjenja zbog napada, kao i da su reagovali odmah nakon što se dogodio napad.

Roditelji i deca FK Zvezdara večeras su pod policijskim obezbeđenjem, rekao je ambasador Srbije.

Ambasada Srbije je, kako je naveo, uputila zahtev svim bezbednosnim strukturama da pruže zvanične informacije o današnjem događaju.

Ivan Stojimirović, sekretar FK Zvezdara rekao je ranije večeras za Tanjug da je Beograđanin, otac mladog fudbalera FK Zvezdare povređen u današnjem napadu nožem nedaleko od hotela u sarajevskom naselju Ilidža i da se oseća dobro nakon ukazane lekarske pomoći.

Sekretar FK Zvezdara je objasnio da je do napada došlo tokom povratka sa utakmice kada je grupa maskiranih momaka napala roditelje mladih fudbalera tog kluba.