16. maj 2024 09:56

Varheji u Kotoru: Plan rasta se ostvaruje, razgovaraćemo o prioritetima kao što je SEPA

Izvor: TANJUG

podeli vest

Varheji u Kotoru: Plan rasta se ostvaruje, razgovaraćemo o prioritetima kao što je SEPA

Foto: Tanjug video

KOTOR - Plan rasta za Zapadni Balkan se već ostvaruje, a na samitu ćemo razgovarati kako da sprovedemo sve prioritete regiona za ovu godinu, izjavio je danas evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji pred otvaranje Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru.

Prema njegovim rečima, u okviru pomenutih prioriteta je najvažnija SEPA (Single Euro Payment Area), odnosno oblast zajedničkog plaćanja evrom.

On je naveo da svi građani i preduzeća celog regiona mogu da imaju koristi od ovog plana već od prvog dana sledeće godine.

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", održava se danas u Kotoru, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će učestvovati na panelu i imati niz važnih susreta sa zvaničnicima.

Vučić će učestvovati na panelu "Aktuelna situacija i planovi za budućnost - novi plan rasta", najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Tokom samita, predsednik Srbije će imati i niz važnih susreta sa evropskim i svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija.

Lideri regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatraće danas u Kotoru Plan rasta za Zapadni Balkan.