13. jul 2024 15:51

Dodik: Vreme je da Bećirović zaćuti

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na ironičan način kritikovao navodno zalaganje predsedavajućeg Predsedništvom BiH Denisa Bećirovića za mir u regionu i poručio da je "vreme da Bećirović zaćuti".

Dodik je naveo da je, "samo dan nakon što je srčano promovisao rat i širio srbofobiju na mestu gde pristojni ljudi zaćute", i nakon reakcije koja je usledila iz Srbije, Bećirović "pretvorio u mirotvorca".

"Doduše, promovisao bi mir, ali da bude po njegovom, prenebregavajući važnu činjenicu da je Srbija potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, a Srbi konstitutivan narod u BiH", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da je, kako je naveo, vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ostavi BiH na miru".

Dodik je rekao da su kvalifikacije koje je izneo na račun Srbije za Bećirovića očigledno "prilog za dobru saradnju Srbije i BiH, jer šta je normalnije od uvreda na račun predsednika susedne države ako se želi saradnja".

"Tako Denis Bećirović vidi politiku i tako zamišlja saradnju. Kada mu odgovore, onda krene u plač, a politiku vidi i vodi po onoj 'danas bi piškio sutra bi kakio'. Vreme je ili da zaćuti dok dobro ne promisli ili da mu se konačno kupe pelene", rekao je Dodik.