2. septembar 2024 12:56

Dragan Stojković: Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, nijednog igrača nisam otpisao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Stojković: Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, nijednog igrača nisam otpisao

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

STARA PAZOVA  - Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da nijednom fudbaleru nisu zatvorena vrata reprezentacije i dodao da nema nikakvog "tihog bojkota" igrača.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi na početku priprema za mečeve protiv Španije i Danske u Ligi nacija.

"Rekao sam da će biti dosta promena u timu. Ova Liga nacija je dobra prilika da vidimo sa čime raspolažemo i na koga možemo da računamo za ono najvažnije što nas očekuje od marta a to su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nikada nisam rekao da je neko otpisan. Niko nije precrtan. Svima su vrata otvorena", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

"Ne mogu ja da pozovem Filipa Kostića u situaciji kad praktično nema klub ili Nemanju Radonjića koji trenira individualno. To bi bilo neozbiljno sa moje strane", dodao je Stojković.

Imamo probleme sa povredama, verujem da će Jović biti spreman

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da ima kadrovske probleme uoči mečeva protiv Španije i Danske u Ligi nacija i dodao da je nekoliko igrača pod znakom pitanja.

"Luka Jović je osetio oštar bol u leđima, nije igrao za Milan za vikend, ali verujem da će biti spreman za četvrtak", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je istakao da je još nekoliko igrača pod znakom pitanja za mečeve sa Španijom i Danskom.

"Postoji znak pitanja za još nekoliko igrača. Videćemo na licu mesta. Aleksa Terzić je imao povredu zadnje lože pre 10 dana, dobre vesti su da je počeo da trenira. Salcburg nije hteo da ga stavi u tim na poslednjoj utakmici. On je rekao da želi da dođe i da ima veliku želju. Miloš Veljković ima upalu leve tetive, znao sam to još od prošle nedelje. Dolazi i on, videćemo u kakvom je stanju", naveo je Stojković.

Razgovorao sam sa Lazovićem, rekao mi je da je fokusiran na klupski fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Staroja Pazovi da je razgovarao sa Darkom Lazovićem koji je rekao da želi da se posveti klupskoj karijeri.

Lazović nije igrao za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. On se nije našao na spisku selektora Srbije za mečeve protiv Španije i Danske u Ligi nacija.

"Razgovarao sam sa Lazovićem iz Verone, on mi je isto rekao da je fokusiran na klupski fudbal. Ako još neko neće da igra, morao bi javnosti da objasni zašto neće da igra. Lazović je imao povrede, povredice, dovoljno da ne igra ili bude zamenjen. Nisam želeo da rizikujem pred EP. Kao i za Nemanju Radonjića, koji je imao minutažu kakvu je imao. Sa Lazovićem sam se čuo pre 15 dana. Rekao mi je da hoće da se posveti klupskoj karijeri, on se zbog godina ne vidi na SP. Poštujem to mišljenje. Razgovarao sam sa mnogima", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Lazović (33) je za reprezentaciju Srbije debitovao 2008. godine. On je za Srbiju odigrao 29 utakmica i postigao je jedan gol.

Odgovoran sam za neuspeh na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Dragan Stojković preuzeo je danas odgovornost za neuspeh na Evropskom prvenstvu i istakao da će i on i igrači učiniti sve da isprave greške iz Nemačke.

Srbija je takmičenje na EP završila u grupnoj fazi sa dva osvojena boda.

"Osećam obavezu da se osvrnem na EP, mi smo ozbiljni ljudi napravili smo analizu šta je sve prouzrokovalo rezultatski neuspeh. Cilj je bila druga runda, ali nismo uspeli, Nikad nisam kritikovao igrače, već ih motivisao i uvek će tako biti. Nismo bili na svom nivou za takvo takmičenje. Sam plasman je bio veliku uspeh za naš fudbal. Preuzimam odgovornost, jer sam najodgovorniji", rekao je Stojković na početku konferencije za medije u Staroj Pazovi.

Stojković je nastavio izlaganje o svemu što se dešavalo na EP.

"Rezultat od mog dolaska 2021. je jako dobar. Želeo sam da donesem pozitivnu energiju, da promenim neke stvari. U tome sam uspeo. Napravljena je ekipa sa igračima pobedničkog karaktera, živeli smo i radili u dobrom ambijentu. Plasmani na velika takmičenja i A diviziju Lige nacija potvrđuju da smo na dobrom putu. Da nam nedostaje nešto za iskorak, fali. To moramo da pronađemo. Grešaka je bilo, mojih i od igrača, kao i svih u organizaciji FSS. Ali greške su tu da bi se ispravljale. Raditi u fudbalu podrazumeva da greške uvidite, da ste svesni kakve su one i da učinite sve da ih rešite", dodao je selektor Srbije.

Meč protiv Španije veliki praznik fudbala, očekujem podršku navijača

Selektor Stojković izjavio je da je za njegov tim veliki praznik da igra sa Španijom, koja je u julu osvojila titulu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbaleri Srbije su danas u Staroj Pazovi počeli pripreme za duele protiv Španije i Danske u Ligi nacija.

"Predstoji nam veliki praznik fudbala, za srpski fudbal bogata jesen. Igrati sa Španijom je veliki praznik, videti sve njihove zvezde takođe, ali očekujem podršku za naš tim. Potrebno im je dati vetar u leđa. A biće debitanata, nisam ih zvao da bih pokazao da sam ja hrabar. Neko od njih će debitovati", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srbija će petog septembra na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Španiju u meču prvog kola grupe A4 Lige nacija.