23. septembar 2024 22:16

Vladan Milojević: Nije lako ovde pobediti, Partizan je i dalje naš najveći rival za titulu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladan Milojević: Nije lako ovde pobediti, Partizan je i dalje naš najveći rival za titulu

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Dobro smo odigrali utakmicu. Imali smo plan, za koji nismo imali puno vremena da se pripremimo, ali su igrači odradili ono što smo tražili od njih, izjavio je večeras trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević posle pobede nad Partizanom u 174. večitom derbiju.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na stadionu u Humskoj ekipu Partizana rezultatom 4:0 u meču 9. kola Superlige Srbije.

"Cilj nam je bio da dominiramo u posedu, da tražimo slabe tačke Partizana. Kada povedete u derbiju, protivnička ekipa mora da se otvori. Drugi gol je došao u pravo vreme i onda smo u drugom poluvremenu rutinski priveli meč kraju. Da li je velika razlika, ne bih ulazio u to. Posle fizičkog i psihičkog pražnjenja, nije lako igrati ovde i pobediti. Pohvalio bih igrače Partizana, život ide dalje, sutra je novi dan", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je potom pohvalio mlade fudbalere Crvene zvezde.

"To što naši mladi fudbaleri igraju omladinsku Ligu šampiona, znači. Imamo dosta mladih igrača. Mali 'Mesi' (Andrija Maksimović) je izrazito talentovano dete. To sam i rekao na sastanku. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, već svojim zaslugama i ponašanjem u reprezentaciji, kao i u Grafičaru. Stalno sam u komunikaciji sa njima. Nikada ne znaš kada ćeš dobiti šansu. I Prucev je izuzetno dete i igrač. Naglasio bih i ulogu starijih igrača, koliko ih vole i koliko od jnih uče. To je pravi put i čestitke 'Mesiju' na njegovoj igri, ali prevashodno svim igračima od kapitena Spajića i ostalih koji su mu pomogli da se tako razvija. Samo tako treba da nastavi", istakao je Milojević.

Crvena zvezda je prva na tabeli SLS sa 22 boda, dok je Partizan deveti sa 11.

"Partizan je i dalje naš najveći rival za titulu, ne govorim to ironično. Oni su veliki klub. To sam govorio i pre ove utakmice, a tako je i dalje. Ovo je ništa više od tri boda. Nismo pobedili ovde od 2016. godine. Tek je početak prvenstva, tek je septembar. Ima mnogo dobrih timova ove godine, Mladost, OFK Beograd, Radnički, TSC će da se vrati. Mnogo je kvalitetije prvenstvo i jače nego što je bilo prošle godine", dodao je trener Zvezde.

On se osvrnuo na igre Partizana ove sezone.

"Partizan je pre ovoga igrao i sa Dinamo Kijevom, Luganom i Gentom. Mi sve znamo ovde ko će koliko bodova da osvoji. Mi igramo LŠ, to je veliki benefit. Mi igramo protiv Benfike, dešavaju se ta dva gola i onda kao da pobeđujemo Benfiku svaki put. Znate li ko je Inter, ko je Milan? Kada dođe Barselona, onda ćemo da je pobedimo", dodao je trener Zvezde.

"Rade Krunić je došao i rekao sam da će on i Silas iz utakmice u utakmicu da se uigravaju. Partizan je protiv Lugana nesrećno izgubio u produžecima. Nemojte da li Krunić može ovako u LŠ. Ja sam vojnik Crvene zvezde. Mali sam, možda i najmanji šraf u svemu ovome. Pobeda u derbiju i ništa više o tome", naveo je Milojević.

Trener Crvene zvezde je potom pohvalio Pitera Olajinku.

"Meni je Piter jedan igrač, celom mom stručnom štabu i meni, jedan igrač koga sam pitao i koji je rekao da će dati svoj maksimum. Sa druge strane je odigrao maksimalno, kao što mislim da je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Benfike. Imao je prodora po levoj strani, a onda je ispalo kako gledaju fudbal i na šta gledaju fudbal. Ko je loš, ko dobar. Zadovoljan sam, pogotovo jer je odigrao fenomenalnu, imao sam najviše poverenja u njega, odigrao je sjajnu utakmicu", zaključio je Milojević.