9. oktobar 2024 12:07

Nemački trener Jirgen Klop imenovan za direktora globalnog fudbala u Red Bulu

Izvor: TANJUG

Foto: dpa via AP/Bernd von Jutrczenka

SALCBURG - Nemački trener Jirgen Klop imenovan je za direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da će Klop ovu funkciju da preuzme 1. januara naredne godine.

Nemački stručnjak će biti zadužen za mrežu fudbalskih klubova Red Bula, a to su, između ostalih, Salcburg, Lajpcig, Njujork i Brengantino. Klop će savetovati sve Red Bul timove o pitanjima trenera, filozofiji igre, razvoju i transferima talenata, glavnih trenera...

Mediji navode da je Klop u ugovoru sa Red Bulom obezbedio klauzulu, koja mu ostavlja mogućnost da u budućnosti preuzme selekciju Nemačke.

Klop (57) je na kraju prošle sezone napustio Liverpul, pošto je engleski klub vodio devet godina. On je ranije trenirao Borusiju Dortmund i Majnc.

Klop: Želim da razvijam, unapredim i podržim neverovatan fudbalski talenat u Red Bulu

Nemački trener Jirgen Klop izjavio je danas da želi da razvije, unapredi i podrži fudbalski talenat, koji ima Red Bul.

Klop je ranije danas imenovan za direktora globalnog fudbala Red Bula. "Možda se moja uloga promenila, ali moja strast za fudbal i ljude koji čine igru nije. Pridruživši se Red Bulu na globalnom nivou, želim da razvijam, unapredim i podržim neverovatan fudbalski talenat, koji nam je na raspolaganju. Postoji mnogo načina na koji to možemo da uradimo koristeći elitno znanje i iskustvo koje Red Bul poseduje učeći od drugih sportova i drugih industrija", rekao je Klop, prenosi zvanični sajt Red Bula.

Nemački trener je naveo da svoju ulogu vidi kao mentora trenerima i menadžmentu Red Bula. "Ja sam deo organizacije koja je jedinstvena, inovativna i gleda unapred. Oduševljen sam", dodao je Klop.

Izvršni direktor korporativnih projekata i investiranja u Red Bulu Oliver Minclaf izjavio je da je imenovanje Klopa najveća vest u istoriji ove kompanije u fudbalu. "Klop je jedna od najvećih i najuticajnijih figura u svetskom fudbalu, sa izvanrednim veštinama i harizmom", dodao je Minclaf.