23. novembar 2022 19:20

Španski fudbaleri pobedili Kostariku - sedam puta pogodili mrežu Kejlora Navasa

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

Foto: AP/Julio Cortez

DOHA - Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je danas selekciju Kostarike sa 7:0 (3:0), na stadionu "El Tumama" u Dohi, u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove sa Španiju postigli su Dani Olmo u 11. minutu, Marko Asensio u 21. minutu, Feran Tores u 31. i 54. minutu, Pablo Gavir Gavi u 74. minutu, Karlos Soler u 90. minutu i Alvaro Morata u 92. minutu.

Španski fudbaleri su od početka nametnuli ritam koji im je odgovarao. Iz jedne od brojnih akcija došao je i gol Dani Olma u 11. minutu. Marko Asensio je u 21. minutu postigao gol na asistenciju Žordi Albe i time duplirao prednost španske selekcije.

Kostarika nije uspevala da pređe polovinu i kreira svoj napad, što su Španci koristili i pritiskali zadnju liniju protivnika.

Service Photo Gallery

Oskar Duerte je u svom šesnaestercu oborio španskog fudbalera u 31. minutu i time skrivio penal. Sa bele tačke precizan je bio Feran Tores. Isti fudbaler bio je precizan u 54. minutu posle jedne od akcija njegovog tima.

Španija je nastavila u istom ritmu i konstantno je napadala gol Kostarike.

Bedem je probio Pablo Gavir Gavi u 74. minutu na asistenciju Alvara Morate. Karlos Soler je u 90. minutu postigao šesti gol za svoju reprezentaciju, dok je u 92. minutu precizan bio Alvaro Morata za konačnih 7:0.

U drugom meču grupe E, Japan je danas pobedio Nemačku sa 2:1.

Mečevi drugog kola grupe E biće odigrani 27. septembra, a sastaće se Nemačka - Španija i Japan - Kostarika.