2. februar 2023 15:55

Bandović na debiju u Vijetnamu kao trener osvojio trofej

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ Onchira Wongsiri, ilustracija

BEOGRAD - Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Božidar Bandović početkom januara preuzeo je vijetnamski tim Ha Noi, a manje od mesec dana bilo mu je dovoljno da osvoji prvi trofej sa aktuelnim prvakom države.

Bandovićeva ekipa je u finalu Superkupa Vijetnama savladala Haj Fong sa 2:0.

To je bio i debi Bandovića na zvaničnim utakmicama kada je reč o ekipi Ha Noi, a trofej predstavlja dobru uvertiru pred start prvenstva 3. februara, s obzirom na to da se šampionat u Vijetnamu igra kalendarski.

Bandovićev tim će na teren u nedelju, u svojevrsnom derbiju kola kada će gostovati Vitelu, četvrtoplasiranoj ekipi prethodne sezone, tako da ih već na startu šampionata čeka važan ispit.

Ha Noi je prošle sezone osvojio prvenstvo Vijetnama sa 51 bodom, dok je prvi pratilac na tabeli bio upravo Hai Fong, a partija Bandovićevih pulena pokazala je da će i ove godine pretendovati na titulu.

Interesantno je da su tokom zimske pauze ekipu pojačala i dva srpska internacionalca, a reč je o Đuri Zecu i Vladimiru Silađiju koji su se partijama, pre svega u TSC-u, predstavili ovdašnjoj javnosti.

Pred stručnjakom koji je u karijeri vodio Olimpijakos, Kerkiru, Larisu, Baku, ali i brojne klubove iz Azije, nalazi se zahtevan zadatak, ali osvojen trofej na debiju svakako govori u prilog njegovim trenerskim kvalitetima.