26. februar 2023 10:49

"Mundo deportivo": Mesi će biti proglašen za najboljeg fudbalera sveta u 2022.

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Christophe Ena/Christophe Ena

PARIZ - Argentinski reprezentativac i član Pari Sen Žermena Lionel Mesi biće proglašen za najboljeg igrača u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), objavio je španski "Mundo deportivo".

Novinar "Mundo deportiva" Fransesk Agilar podseća da će nagrada za najboljeg fudbalera sveta "FIFA Best" biti dodeljena sutra na svečanoj ceremoniji u Parizu, koja će početi u 21 sat. Međutim, Agilar tvrdi da je već poznato da će argentinski fudbaler da dobije priznanje za najboljeg igrača sveta iako su još u konkurenciji napadač Reala Francuz Karim Benzema i još jedan član PSŽ-a Kilijan Mbape.

Mesi je sa Argentinom prošle godine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i titulu šampiona sa PSŽ-om u francuskom prvenstvu.

Mbape je takođe osvojio prvenstvo Francuske, dok je sa nacionalnim timom "trikolora" bio vicešampion sveta na Mundijalu u Kataru. Mbape je ujedno bio i najbolji je strelac Mundijala.

Benzema je sa Realom osvojio Ligu šampiona, La Ligu i Svetsko klupsko prvenstvo, a francuski napadač je aktuelni vlasnik "Zlatne lopte".

Španski mediji navode da je FIFA zamolila da svi kandidati prisustvuju svečanoj ceremoniji u Parizu.

Nagradu "FIFA Best" za 2021. godinu osvojio je Poljak Robert Levandovski.