11. april 2023 23:21

Fudbaleri Mančester Sitija demolirali Bajern, Inter kao gost savladao Benfiku

Izvor: TANJUG

Foto: PA via AP/Tim Goode

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Sitija ubedljivo su pobedili Bajern 3:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i imaju otvoren put ka polufinalu, gde je jednom nogom i Inter koji je kao gost slavio protiv Benfike 2:0.

Siti je od starta utakmice nametnuo tempo koji mu više odgovara, a posle nekoliko dobrih napada, do vođstva je stigao u 27. minutu kad je Rodri fenomenalnim udarcem sa više od 20 metara matirao nemoćnog Jana Zomera.

Ekipa Pepa Gvardiole je u drugom poluvremenu dotukla goste iz Bavarske. Prvo je u 70. minutu Erling Haland asistirao Bernardu Silvi, koji je glavom sa desetak metara lako matirao Zomera. Sedam minuta kasnije konačan rezultat postavio je Haland posle dodavanja Džona Stounsa i tako otvorio vrata Sitijevom plasmanu u polufinale.

Haland oborio rekord engleskog fudbala po broju golova u sezoni

Fudbaler Mančester Sitija Erling Haland postao je novi rekorder engleskog fudbala po broju golova postignutih u jednoj takmičarskoj sezoni.

Norvežanin je u pobedi Sitija nad Bajernom (3:0) postigao 45. gol u sezoni računajući sva takmičenja, čime je prestigao Ruda van Nisterloja i Mohameda Salaha.

BloombergAdria.com

 

Van Nistelroj je 44 gola u dresu Mančester Junajteda postigao u sezoni 2002/03, dok je Salah isti učinak imao u dresu Liverpula u sezoni 2017/18.