22. jun 2023 09:14

Fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan nastavlja karijeru u Barseloni

Izvor: TANJUG

Foto: dpa via AP/Uwe Anspach

BARSELONA - Dosadašnji fudbaler Mančester sitija i nemački reprezentativac Ilkaj Gundogan dogovorio je prelazak u Barselonu, prenose španski mediji.

Gundogan stiže u katalonski klub bez obeštećenja, pošto mu 30. juna ističe ugovor sa Mančester sitijem. On je sa Barselonom dogovorio dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu sezonu. Nemački fudbaler je bio kapiten Mančester sitija, a odbio je produženje saradnje sa engleskim klubom.

"Ovo je tek početak", kratko je izjavio direktor Barselone Mateu Alemani.

Gundogan je treće pojačanje Barselone u letnjem prelaznom roku posle Injiga Martineza i mladog napadača Viktora Rokea.

Španski mediji podsećaju da je Gundogan imao ponude Borusije Dortmund i Arsenala, ali je odlučio da nastavi karijeru u Barseloni.

Nemački fudbaler je u Mančester sitiju proveo sedam sezona, a za engleski klub je odigrao 304 meča, postigao 60 golova i imao je 40 asistencija. Gundogan je prošle sezone sa "građanima" osvojio FA kup, Premijer ligu i Ligu šampiona.

"Mančester siti je nudio Gundoganu veću platu, ali je on prihvatio ponudu Barselone u kojoj će godišnje zarađivati 10 miliona evra bruta uz otkupnu klauzulu od pola milijarde evra", navodi španski sportski list As.