26. jun 2023 14:59

Olanjinka: Jedva čekam da zaigram za Zvezdu, svestan sam da je ovo korak napred

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/ŽELJKO VUČKOVIĆ

ZLATIBOR - Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas na Zlatiboru novo pojačanje Nigerijca Pitera Olanjinku, koji je prethodnih pet sezona igrao za Slaviju iz Praga.

Crvena zvezda je početkom godine dogovorila transfer Olanjinke i to bez obeštećenja. Olanjinka (27) je potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Intext service Video

Nigerijski napadač je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje "crveno-belih". Crvena zvezda se trenutno na Zlatiboru priprema za novu sezonu.

"Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Olanjinka dolazi iz Slavije kao slobodan igrač. Tamo je bio najbolji fudbaler, ujedno je i reprezentativac Nigerije. Nosi veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, a prošle sezone je postigao četiri gola u Ligi konferencija i 11 pogodaka u prvenstvu. Verujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, prenosi zvanični sajt kluba.

On je najavio da će beogradski klub uskoro dovesti još jedno pojačanje.

"Trebalo bi da uskoro završimo jedan posao. Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi, i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka", istakao je Mrkela.

Intext service Video

Olanjinka je u Crvenoj zvezdi zadužio dres sa brojem 14.

"Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko Zvezdinih mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak za moju karijeru. Svestan sam da je korak napred, a promena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe", rekao je Olanjinka.

On je istakao da saigrače ne doživljava kao konkurenciju.

"Svestan sam da je Aleksandar Katai izuzetno kvalitetan, ali ja igram isturenije, više kao napadač. Svakako, ne gledam nikog kao konkurenciju, tu smo da pravimo zajedničke uspehe", dodao je novi fudbaler Crvene zvezde.

Olanjinka je naveo da najviše voli da postiže golove.

"Za mene je najvažnije da ekipa pobeđuje, ipak najviše volim da postižem golove, ali osećam se lepo i kada asistiram", dodao je Nigerijac.

On nije želeo da upoređuje Slaviju i Crvenu zvezdu.

"Još ne mogu da uporedim koja je ekipa bolja, ali ću znati odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače", istakao je Olanjinka.

Olanjinka je rođen 16. novembra 1995. godine u Ibadanu. On je igrao za Bilis, Jenicami, Skenderbeg, Duklu, Varegem i Slavijuć. Nigerijac je na 183 meča za Slaviju postigao 50 golova uz 26 asistencija.