10. avgust 2023 15:03

Počele bezbednosne pripreme za utakmicu Dinamo-AEK 15. avgusta

Izvor: TANJUG

Foto: GNK Dinamo Zagreb

ZAGREB - Bezbednosne pripreme za fudbalsku utakmicu hrvatskog Dinama i grčkog AEK, 15. avgusta, sasvim je izvesno, već su počele, piše danas zagrebački Jutarnji list i ističe da će bezbednosni štab biti smešten na vrhu zapadne tribine stadiona Dinamo.

Interventni policajci, tzv. "kornjače", biće stacionirani po punktovima u gradu, a gro snaga interventne policije u samoj zoni stadiona i na prilazima, i to ne samo zagrebačke, već i drugih policijskih uprava.

Osim policajaca u uniformi, biće angažovani i znatan broj policajaca u civilu.

Jedna od neuralgičnih tačaka biće hotel u kojem će biti smešteni igrači i rukovodstvo AEK, koji će biti u svojevrsnom bezbednosnom "obruču" i pod pojačanom pažnjom policije.

Ruta kojom će ići do stadiona biće potpuno očišćena, da bi se, kako navode, sprečio bilo kakav incident.

Sasvim sigurno je, dodaje se, da će MUP angažovati i helikoptersku jedinicu, a u skladu sa zakonom pre, za vreme igranja i nakon završetka utakmice, sprovodiće se audio i video snimanje i fotografisanje javnih okupljanja i javnih mesta na stadionu, kao i na prilaznim pravcima.

U stadion neće moći alkoholisani, oni koji ne poseduju personalizovanu ulaznicu, te oni za koje postoji verovatnoća da bi mogli ugroziti sigurnost drugih osoba, piše Jutarnji.