9. mart 2024 06:05

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju danas Partizan u 172. večitom derbiju

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ, arhiva

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće danas Partizan u 172. večitom derbiju.

Utakmica se igra od 17 sati na "rasprodatom" stadionu Rajko Mitić, a crno-beli dolaze kao lideri sa bodom prednosti.

"Derbi je najznačajnija utakmica za srpski fudbal. Biće pun stadion, očekujemo dobru utakmicu, iako je znalo da se desi da u derbiju ne bude toliko lepe igre zbog važnosti meča. Utakmica nosi tri boda i ništa više, ima još mnogo do kraja prvenstva", rekao je u najavi meča povratnik na klupu Crvene zvezde trener Vladan Milojević.

Igrači su svesni koliko navijačima znači rezultat zbog prestiža, dodao je on.

" Znamo da je još mnogo bodova u opticaju, tako da ne osećamo veći pritisak nego inače. Partizan je prvi na tabeli i možda je zbog toga blagi favorit", rekao je Milojević.

Trener Partizana Igor Duljaj takođe je apostrofirao, kako je rekao, derbi kao instituciji srpskog fudbala i da želi da na terenu i tribinama bude viteška borba između igrača dva kluba i navijača.

"Derbi nije presudna utakmica u trci za titulu, bitna jeste, ali nosi tri boda koliko i sve drugi mečevi. U igri je još 42 boda, do kraja ima mnogo da se igra. Svakako da meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja derbija za oba kluba i navijače", rekao je Duljaj.

On je naglasio da je Zvezda drugačija ekipa otkad se na mesto trenera vratio Vladan Milojević i da se utakmica ne može porediti sa jesenjim derbijem, koji je Partizan dobio 2:1, a trener Zvezde bio Barak Bahar.

"Milojević je igrao Ligu šampiona nekoliko puta, smiren je i zna šta želi od igrača i ekipe. Doneo je disciplinu u igru Zvezde i sigurno je da će biti drugačija utakmica, ali ne očekujem neka velika iznenađenja u sastavu ekipe i na taktičkom planu, ekipe se previše dobro poznaju", poručio je Duljaj.