2. maj 2024 21:51

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili 35. titulu prvaka države

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili 35. titulu prvaka države

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka države pošto su pobedom 2:1 nad TSC-om četiri kola pre kraja Superlige osigurali sedmi uzastopni pehar namenjen šampionu Srbije.

Zvezda sad ima 84 boda, 14 više od drugoplasiranog Partizana, a do kraja je u opticaju ostalo samo 12 bodova.

Peter Olajinka je u 55. minutu doveo Zvezdu u vođstvo, ali je TSC izjednačio preko Ivana Milosavljevića u 60. minutu. Zvezdi je i bod garantovao titulu, ali je Šerif Ndaje golom u 75. minutu doneo pobedu "crveno-belima" pa je slavlje na "Marakani" počelo već tad.

Treneru Vladanu Milojeviću ovo je posle 2018. i 2019. godine treća titula prvaka sa Zvezdom, u decembru je nasledio Baraka Bahara koji mu je ekipu ostavio na drugom mestu sa bodom manje od Partizana.

Zvezda posle 35. titule ima šansu da osvoji novu duplu krunu, četvrtu u nizu, pošto već 21. maja igra finale Kupa Srbije protiv Vojvodine u Loznici.

Terzić: Verovali smo u pehar i na minus šest, ključan je kontinuitet dobrog rada

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je posle osvajanja 35. titule prvaka države da su svi verovali u osvajanje pehara i na minus šest i da je ključ u kontinuitetu dobrog rada.

"Ponovo smo pokazali da smo najbolji tim i najorganizovaniji klub u Srbiji. Čestitam svim navijačima, stručnom štabu i igračima, kao i zaposlenima u klubu. Svi dišemo kao jedan i zato su za navijače ovakvi uspesi postali nešto što se podrazumeva", rekao je Terzić, a prenosi klupski sajt.

Zvezda je pobedom nad TSC-om 2:1 četiri kola pre kraja osigurala novi šampionski pehar. Terzić je istakao da uprkos očekivanju javnosti, nije bilo lako i dodao da se dobar rad uvek nagradi rezultatima. "Nisam nijednog trenutka imao dilemu da li ćemo biti šampioni. Bez obzira na situaciju na tabeli, u jednom trenutku smo bili na minus šest jasno i javno sam rekao da smo najbolji i da ćemo biti šampioni. Znao sam da je ključ svega kontinuitet u dobrom radu, a to Crvena zvezda ima", dodao je Terzić.

Podvukao je Terzić da je Zvezda ozbiljan klub i ozbiljan sistem, sa ozbiljnim ljudima. "Kod nas može da se desi loš dan, ali ne i loš duži vremenski period. Tako funkcionišemo, kao tim. Rezultati su jedino merilo kvaliteta, sve ostalo su prazne priče. Naša sedma uzastopna titula pokazuje da smo od Crvene zvezde napravili dugoročno održiv šampionski sistem", zaključio je Terzić.

Milojević: Zasluženo osvojenu titulu posvećujem navijačima pred Vaskrs

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević posvetio je 35. titulu prvaka države navijačima i dodao da je simbolično osvojena pred Vaskrs. Zvezda je do titule četiri kola pre kraja Superlige Srbije stigla pobedom 2:1 nad TSC-om.

Milojeviću je posle 2018. i 2019. ovo treća titula sa Zvezdom. "Veoma težak meč, ali smo uspeli da upišemo velika tri boda koja smo želeli i tako osvojimo 35. titulu. Čestitam svim divnim navijačima koji su danas došli, ali i onima koji nas podržavaju širom sveta. Mislim da smo apsolutno zasluženo osvojili titulu.

Sve to se desilo na najlepši mogući način, pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs i ovom prilikom bih ga čestitao svima onima koji ga slave", rekao je Milojević, a prenosi klupski sajt. Istakao je Milojević da sad svi u klubu imaju vremema da se odmore i budu sa porodicama, a onda od ponedeljka da nastave gde su stali.

"Čeka nas utakmica u Lučanima, i tu tražim ozbiljnost, kao i do kraja sezone u svakom meču. Imamo i finale Kupa Srbije. Cilj je da napredujemo, radimo i da pripremamo mlade igrače za novu sezonu", dodao je Milojević. Podvukao je Milojević da je verovao u titulu i kad je ekipu preuzeo zimus na minus jedan u odnosu na Partizan.

"Očekivao sam titulu, naravno. Sportista sam, verovao sam da uz dobar rad i trud možemo da postignemo sve ovo. Najlepša stvar na svetu je kad se borite za nešto i na kraju budete pobednici. Ponosan sam i drago mi je što smo svi zajedno dodali još jednu titulu voljenom klubu", zaključio je Milojević.

Mijailović: Nastavljena dominacija Zvezde, ispunjen cilj sa početka sezone

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da je osvajanjem 35. titule prvaka države nastavljena višegodišnja dominacija i ispunjen cilj sa početka sezone.

"Čestitam igračima, stručnom štabu, menadžmentu, zaposlenima i celokupnoj zvezdaškoj javnosti na osvajanju 35. titule šampiona države. Višegodišnja dominacija je nastavljena, a cilj sa početka takmičarske godine ispunjen", rekao je Mijailović, a prenosi klupski sajt.

Mijailović je istakao da je Crvena zvezda i tokom ove sezone pokazala da je najbolji tim u Srbiji. "Kako je vreme prolazilo, tako su i igre bile bolje. Četiri kola pre kraja prvenstva smo i matematički obezbedili titulu i još jednom pokazali da sa svakodnevnim posvećenim radom možemo iz godine u godinu da postavljamo standarde.

Zvezda će nastaviti da raste i raduje svoje navijače, koji su i ove sezone bili naša najveća snaga", zaključio je Mijailović.