30. maj 2024 09:00

Stevan Jovetić: Ponosan sam na saigrače, zaslužili smo evropski trofej

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

ATINA - Fudbaler Olimpijakosa Stevan Jovetić izjavio je da je njegov tim zasluženo osvojio Ligu konferencija i dodao da je ponosan na saigrače.

Fudbaleri Olimpijakosa su sinoć osvojili LK, pošto su u finalu u Atini posle produžetaka pobedili Fiorentinu 1:0. Jedini gol postigao je Ajub El Kabi u 116. minutu.

To je prvi evropski trofej Olimpijakosa u klupskoj istoriji.

"Prvi evropski trofej za Olimpijakos, prvi za mene. Ponosan sam na saigrače. Mislim da smo cele godine igrali odlično, zaslužili smo ovo", rekao je Jovetić za TNT sports.

Jovetić je član Olimpijakosa od 2023. godine. Crnogorski reprezentativac je igrao za Fiorentinu od 2008. do 2013. godine.

"Želeo bih da odam priznanje i Fiorentini, dve godine zaredom su u finalu LK. To je sjajan tim, šteta za njih, dali su sve od sebe i želim im svu sreću", dodao je Jovetić.

Grčki mediji navode da su navijači Olimpijakosa tokom noći proslavili prvu evropsku titulu u istoriji kluba. Lokalni mediji tvrde da je na ulicama glavnog grada Grčke bilo blizu 100.000 navijača, koji su zajedno slavili sa fudbalerima Olimpijakosa.