5. jun 2024 09:30

Dušan Tadić: Odlična provera protiv Austrije, bilo je i dobrih i loših stvari

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušan Tadić: Odlična provera protiv Austrije, bilo je i dobrih i loših stvari

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEČ - "Znali smo da je Austrija jako dobra timska ekipa, koja igra izuzetan presing i bukvalno ne da protivniku da diše. Odlična provera, bilo je dobrih i loših stvari", izjavio je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić posle poraza od Austrije.

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je sinoć u Beču od selekcije Austrije rezultatom 2:1 u prvom prijateljskom meču uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Tadić je istakao da bi selekcija Srbije trebalo da izvuče pouke iz meča sa Austrijom.

"Bez veze smo primili ta dva gola, nekako baš naivno. Trebalo bi to da korigujemo, imali smo i šanse, koje smo morali ranije da iskoristimo. Još bi trebalo to da popravimo, ali kao što sam rekao, bilo je i dobrih i loših stvari, što je i normalno", naveo je kapiten Srbije.

Tadić je istakao da je njegov tim znao da će fudbaleri Austrije igrati agresivno.

"Znali smo kako oni igraju, za njih nema prijateljskih utakmica. Bili smo upozoreni od selektora Dragana Stojkovića pre utakmice, znali smo kako oni igraju. Iznervirao sam se u jednom trenutku, jer su sudiju prevarili za dva, tri faulova. Nije to problem, najbitnije je kako mi igramo i kako da korigujemo neke stvari", zaključio je Tadić.

Fudbaleri Srbije boraviće u Beču do sedmog juna kada će otputovati u Stokholm. "Orlovi" će osmog juna od 18 časovas odigrati prijateljski meč sa Švedskom.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.