11. jun 2024 12:37

Dušan Tadić: Učinićemo sve da prođemo u narednu rundu Evropskog prvenstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušan Tadić: Učinićemo sve da prođemo u narednu rundu Evropskog prvenstva

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

STARA PAZOVA - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da će njegov tim učiniti sve da prođe u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

EURO će biti održan u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

"Raspoloženje je super, kao i obično. Ova grupa, generacija, svi se zajedno držimo, sve je u najboljem redu. Mislim da su bile dosta dobre provere, Austrija me je jako prijatno iznenadila, Švedska je dobra ekipa. Rezultat nije bio toliko bitan, zadovoljan sam proverama", rekao je Tadić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

"Orlovi" večeras putuju u Nemačku, a prvi meč će odigrati 16. juna protiv Engleske.

"Trebalo bi da idemo meč po meč. Engleska nam je najbitniji fokus. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, oni su glavni favoriti, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, učinićemo sve da ostvarimo cilj, da prođemo u narednu rundu EP. To želimo, mislim i da možemo", dodao je Tadić.

On je istakao da nema euforije kao uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

"Mislim da je sad dosta drugačije. Prošli put je bila veća euforija, sa kim god sam pričao, bilo je polufinale minimum. Sada je dobro da nema tolike euforije. Učinićemo sve da prođemo grupu, to možemo da obećamo, sve ćemo da uradimo za dobar rezultat", istakao je kapiten reprezentacije Srbije.

Tadić je naglasio da je poenta da Srbija osvoji što više bodova.

"Raspored je sličan onom sa SP u Kataru, na startu igramo sa najjačim rivalom, onda sa uslovno rečeno 'najslabijim' i na kraju sa Danskom, slekcijom koja je po kvalitetu negde u rangu sa nama. Raspored nije toliko bitan, važno je koliko bodova osvojiš. Englezi? Izgubili su od Islanda u poslednjoj proveri, ali stekao sam utisak da se nisu mnogo uzbudili zbog toga. Znamo svi koji kvalitet poseduju, pre su hteli da odrade neki dobar trening, nego da budu fokusirani na rezultat. U postavi nisu imali nekoliko igrača koji će  sigurno početi protiv nas", rekao je kapiten Srbije.

Srbija je uoči kontinentalnog šampionata u Nemačkoj odigrala dva prijateljska meča. "Orlovi" su poraženi od Austrije (1:2), a potom su pobedili Švedsku (3:0).

"Stalno ponavljamo da napad počinje od odbrane i obrnuto. Primali smo golove kada smo imali igrače iza lopte. Nama nije toliko bio problem, ali se olako dešavalo. Protiv Švedske nismo primili gol, tako ćemo na EP, probaćemo da sačuvamo mrežu, a da damo više", istakao je Tadić.