13. jun 2024 14:41

Strahinja Pavlović: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat

Izvor: TANJUG

podeli vest

Strahinja Pavlović: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

AUGSBURG  - Imamo tešku grupu, Engleska je jedan od najboljih timova. Prva utakmica je najteža, želimo da se spremimo najbolje što možemo i dođemo do najboljeg mogućeg rezultata, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Strahinja Pavlović na konferenciji za medije u Augsburgu.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske. Srbija će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Engleske.

"I Danska i Slovenija su sjajni timovi, moramo mnogo napora da načinimo da bismo ostvarili rezultat i prošli grupu. Englezi imaju mnogo kvaliteta, sjajnih igrača koji su imali odlične sezone, postizali golove. To je njihovo najveće oružje", dodao je Pavlović.

On je istakao da je kapiten Engleske Hari Kejn imao sjajnu sezonu.

"Ako želite da zaustavite takvog igrača, morate zajedno da se branite, da napadate, da igrate timski. To je nešto na čemu smo radili, najbolji smo kada imamo loptu, ali ne možemo da čuvamo loptu sve vreme. Sve analiziramo, videćemo kako će biti", naveo je srpski reprezentativac.

Pavlović je podsetio i da je Džud Belingem imao dobru klupsku sezonu.

"On je sjajan igrač, nalazi se u sjajnoj formi. Moramo budemo tim, da damo više od 100 odsto da bismo zaustavili te igrače", istakao je Pavlović.

On je naveo da je Srbija imala dobre pripreme uoči EP u Nemačkoj.

"Nekoliko puta smo bili na velikim turnirima, nije prošlo najbolje, ja sam bio jednom, na Svetskom prvenstvu. Nismo bili u formi i nismo igrali dobro, mislim da je sada drugačije, imali smo bolju pripremu za ovo takmičenje", rekao je reprezentativac Srbije.

Pavlović je dodao da je reprezentacija Srbije imala probleme u odbrani.

"Pre svega mislim da smo za ove četiri godine u dosta utakmica pokazali da znamo da igramo dobar fudbal i da igramo na gol više. Uglavnom smo imali problem sa primljenim golovima. Probleme smo imali u defanzivi, jer smo mogli da pobedimo neke utakmice da smo bolji bili u odbrani i bolji kao tim. Radili smo dosta na tome i mislim da ako nastavimo da igramo kao u kvalifikacijama možemo da ugrozimo svakoga i to je naša najveća snaga. Svi znamo da igramo fudbal i želimo da igramo lep fudbal", istakao je Pavlović.

Srbija je uoči EP odigrala dve prijateljske utakmice protiv Austrije (1:2) i Švedske (3:0).

"Naravno da je dobro što nismo primili gol protiv Švedske, jer to mnogo znači za samopouzdanje. Defanzivno smo odigrali dobro i izazove rešili na jako dobar način, a podrška nam uvek znači. Prijatno smo iznenađeni posetom na treningu i dobrodošlici. I na utakmicama će nam isto značiti podrška", naglasio je Pavlović.

On je ponovio da će fudbaleri Srbije dati sve od sebe na meču sa Engleskom.

"Mi znamo kakvi su, znamo kako igraju i znamo sve o njima. Pokušavamo da se pripremimo što je bolje moguće da odgovorimo na sve to. Neće biti uopšte lako, ali ubeđen sam da ćemo dati sve od sebe. Svi imaju svoje mane, Englezi takođe, videli smo protiv Islanda koji je bio organizovan da je uspeo da ih pobedi. Sve analiziramo", dodao je srpski fudbaler.

Pavlović je rekao da Srbija mora dobro da koristi prekide.

"Najviša smo ekipa i mislim da te situacije kao što su prekidi moramo da koristimo baš zbog toga. Mislim da možemo da ugrozimo svakoga, to može da bude jedno od naših najjačih oružja", naglasio je Pavlović.

On je naveo da je selektor Srbije Dragan Stojković predstavio plan igračima uoči početka EP.

"Normalno da nam je cilj da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Svi smo svesni da je to moguće, samo je bitno da budemo tim, dosta se pričalo o timskom duhu, da smo pokazali da možemo da budemo dobra ekipa, a ukazao nam je i na greške tokom kvalifikacija i to je to. Veruje u nas i ovaj tim i mi takođe verujemo da možemo da prođemo grupu", istakao je reprezentativac Srbije.