2. jul 2024 20:02

Fudbaleri Holandije plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva posle pobede nad Rumunijom

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

MINHEN - Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu u osmini finala pobedila Rumuniju rezultatom 3:0.

Fudbaleri Rumunije su bolje otvorili meč, a prvu šansu su imali u 14. minutu preko Denisa Mana, koji je šutirao preko gola.

Holandija je potom zaigrala angažovanije, a poveli su u 20. minutu. U listu strelaca upisao se Kodi Gakpo. Fudbaleri Holandije su nastavili sa dobrom igrom, ali do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Service Photo Gallery

Holandski fudbaleri su bili bolji rival i na početku drugog poluvremena, a Virdžil van Dajk je u 58. minutu pogodio stativu.

Gakpo je postigao još jedan gol u 63. minutu, ali je glavni sudija Feliks Cvajer posle VAR provere poništio njegov pogodak.

Holandski fudbaleri su poveli 2:0 golom Donijela Malena u 83. minutu. Konačan rezultat postavio je Malen u trećem minutu nadoknade vremena.

Holandija će u četvrtfinalu EP igrati protiv pobednika meča Austrija - Turska, koji se igra večeras od 21 čas u Lajpcigu.