9. jul 2024 15:08

Trener fudbalera Čukaričkog Goran Stanić: Zadovoljan sam pripremama za novu sezonu, idemo uzlaznom putanjom

Izvor: TANJUG

Foto: FK Čukarički

BLED  - Trener fudbalera Čukaričkog Goran Stanić izjavio je danas da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema za novu sezonu i dodao da će se njegov tim boriti za vrh tabele u Superligi Srbije.

Fudbaleri Čukaričkog se trenutno na Bledu pripremaju za novu sezonu.

"Do sada sam više nego zadovoljan, za ovaj deo priprema. Odigrali smo i četiri prijateljska meča, od kojih je jedan nažalost prekinut zbog loših vremenskih uslova. Za sada sve ide po planu, vidim da je tako po igri, po fizičkoj spremi i taktičkim zahtevima, sve ide uzlaznom putanjom", rekao je Stanić, prenosi zvanični sajt kluba.

Nova sezona u SLS počinje 20. jula, a Čukarički će na svom terenu u prvom kolu dočekati Radnički iz Niša.

"Sve je usmereno ka tome. Već radimo neke analize, imaju novog trenera, nov stil igre, ali spremamo tu utakmicu kao i svaku drugu, do najsitnijih mogućih detalja. Uvek je početak težak, moramo da budemo pametni i koncentrisani, moramo da radimo stvari koje budemo vežbali", izjavio je trener Čukaričkog.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević i tehnički direktor Goran Grkinić najavili su još pojačanja u prelaznom roku.

"Na dobrom putu smo da nas u Beogradu sačeka levi bek, ali i da dovedemo jednog 'vingera', koji nam je neophodan zbog konkurencije, ali i stila igre. Ali, to je svakako posao direktora, oni rade odlično po tom pitanju. Ovo je specifičan deo sezone, u toku je prelazni rok i može da se desi da bude odlazaka, svakako da ima interesovanja za fudbalere Čukaričkog. Ako nas neko od igrača napusti, donosićemo odluke shodno tome", naveo je Stanić.

On je istakao da je Superliga Srbije po kvalitetu dosta napredovala.

"Verujem da će se i stanje terena poboljšati, te da će se nivo fudbala u Srbiji dodatno podići na taj način. Da ne nabrajam sad pojedinačno timove, svi su se dobro pojačali, čeka nas više nego ozbiljno takmičenje. Verujem da će se bar 50 odsto ekipa više boriti za sam vrh, ili makar ulazak u plej-of. Čukarički teži vrhu tabele, a to su planovi ekipe svih prethodnih godina, od toga nećemo odstupati, pa dokle stignemo", rekao je Stanić.