10. septembar 2024 17:26

Košarkaški savez Srbije: Svetislav Pešić krajem septembra prestaje da obavlja funkciju selektora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaški savez Srbije: Svetislav Pešić krajem septembra prestaje da obavlja funkciju selektora

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Košarkaški savez Srbije potvrdio je danas da će Svetislav Pešić krajem seprembra i zvanično prestati da bude selektor Srbije.

"Selektor muške "A" reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić će po isteku važećeg ugovora, krajem septembra prestati da obavlja tu funkciju. Sedamdesetpetogodišnji trener koji je osvojio medalje na svim velikim takmičenjima, Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, nakon tri godine u svom drugom mandatu na klupi nacionalnog tima naše zemlje, ostavlja svojim naslednicima u amanet primer predanog rada, dobre pripreme i dobrih rezultata", stoji na početku saopštenja.

Dodaje se da je u poslednje tri sezone, selektor Pešić sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, uz plasman u osminu finala na EuroBasketu 2022. Prethodno, Svetislav Pešić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvajao zlatne medalje na EuroBasketu 2001. u Istanbulu i Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa