23. oktobar 2024 13:21

Srpski košarkaš Filip Petrušev se vratio u Crvenu zvezdu

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da se srpski reprezentativac Filip Petrušev vratio u redove "crveno-belih".

"Filip je sa klubom potpisao ugovor do kraja sezone, i time pojačao ekipu na poziciji 4 i 5. Crvena zvezda je ostvarila važnu pobedu i posle višenedeljnih pregovora angažovao igrača koji je imao izričitu želju da se vrati u naš klub", navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Petrušev je od novembra 2023. godine bio član Olimpijakosa.

Menadžer srpskog košarkaša Miško Ražnatović objavio je na društvenim mrežama da će Petrušev igrati do kraja sezone na pozajmici u Crvenoj zvezdi.

"Zahvaljujem se upravi KK Olimpijakos, a posebno braći Angelopulos, koji su razumeli želju igrača za većom ulogom u timu i da provede više vremena na terenu", napisao je Ražnatović na društvenoj mreži Iks (X).

Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma.

"Nekadašnji igrač koledža 'Gonzaga' za koji je igrao od 2018-2020, može da igra na poziciji centra i krilnog centra. Bio je najkorisniji igrač ABA lige, najbolji strelac i najbolji mladi igrač regionalne lige (kao igrač Mege), takođe je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a sa A timom naše zemlje osvajao je medalje na SP 2023. i Olimpijskim igrama u Parizu ove godine", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Petrušev je tokom klupske karijere, pored Crvene zvezde, nastupao za Megu, Efes, Filadelfiju i Olimpijakos.

On je sa Crvenom zvezdom osvojio dva trofeja tokom sezone 2022/2023, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije.