13. decembar 2022 12:54

KK FMP pobeđuje i pomaže dečaku Mateji iz Železnika da ozdravi

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Trijumf košarkaša FMP Meridian nad Cibonom (111:75) u 10. kolu ABA lige, doneo je i veliku pomoć porodici Mišić iz Železnika, jer je kompletan prihod od prodaje karata otišao za lečenje dečaka Mateje Mišića koji boluje od cerebralne paralize, saopštila je kompanija Merdijan.

Dodatna sredstva prikupljena su i donacijama koje su građani ubacivali u kutije postavljene na ulazima u dvoranu, ali i akcijom u kojoj je Meridian svako pogođeno slobodno bacanje nagradio sa 2.000 dinara, zahvaljujući čemu je prikupljeno dodatnih 102.000 dinara za porodicu Mišić.

Mesečne potrebe Mateje Mišić prelaze i 250.000 dinara, što višestruko nadmašuje budžet porodice, a potrebna su mu i nova kolica koja koštaju 600.000 dinara i to bez neophodne dodatne opreme.

"Mateja nije sam, njegovi roditelji Bojan i Dragana, kao i brat i sestra Marko i Petra vode veliku, svakodnevnu borbu, i zato je vreme da stanemo uz njih i bar malo im olakšamo", navode iz Meridijana.

Matejina mama Dragana izrazila je veliku zahvalnost na pomoći i podsetila da je Mateja bio zdrav dok se nije desila greška lekara koja je rezultirala cerebralnom paralizom.

Mesečno im je potrebno i 300.000 dinara za Matejine potrebe - za fizioterapeuta, logopeda, defektologa, rekla je Dragana.

"Znam, teško je prepoznati i naš problem u 'moru' sličnih, i zato veliko hvala FMP-u i kompaniji Meridian, kao i svima koji su prisustvovali utakmici i tako nam pomogli", rekla je majka.

Sportski direktor KK FMP Meridian Aleksandar Zarić apelovao je na sve da pomognu malom Meteji.

"Mateja je naš komšija, dete iz našeg kraja, kojem smo želeli da pomognemo i ovim putem bih se zahvalio i našem sponzoru Meridianu koji je uvek tu kada je potrebno. Takođe, želeo bih da apelujem na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da vidimo što više ovakvih akcija", rekao je Zarić nakon utakmice.

Ana Nikolić, je u ime kompanije Meridian rekla da im je zadovoljstvo da pomognu.

Porodici Mišić pomoć mogu da pošalju svi slanjem SMS poruke sadržaja 27 na 3030.