1. jul 2023 13:07

Udruženje "Plavi krug" organizovalo jubilarni 10. turnir "Koš za dijabetes"

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" organizovalo je danas na košarkaškom terenu Žarka Paspalja, jubilarni 10. turnir u basketu 3x3 "Koš za dijabetes".

Cilj turnira je da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti, razmene iskustva i da se zabavi u društvu mladih boraca koji žive sa dijabetesom kao i prijatelja Udruženja. Ove godine učešće u turniru uzelo je 12 ekipa.

Service Photo Gallery

Predsednica Udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" Bojana Marković istakla je da je turnir organizovan kao vid prevencije.

"Plavi krug je udruženje za podršku osobama sa dijabetesom, kako za decu i mlade, tako i za odrasle. Turnire smo počeli da organizujemo kao vid prevencije dijabetesa, da ne dođe do dijabetesa tipa 2. Naravno i kod ljudi koji već imaju dijabetes je važno da imaju fizičku aktivnost zbog regulacije nivo šećera u krvi. Dobili smo podršku Žarka Paspalja i na njegovom terenu održavamo ovaj jubilarni 10. turnir. Tu su i neke stare basket ekipe, kao i nove tj. mlađe. Imamo podršku raznih sportista i lekara koja nam isto mnogo znači", izjavila je Bojana Marković.

Intext service Video