24. oktobar 2023 13:58

U Beogradu promovisane lige mlađih kategorija Košarkaškog saveza Srbije

Izvor: TANJUG

Foto: logo

BEOGRAD - Najvažnija poruka koju šaljemo odavde je da postanete bolji ljudi i odlični košarkaši, rekao je danas potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dušan Projović na promociji liga mlađih kategorija KSS.

U dvorištu beogradske škole Kralj Petar Prvi, na mestu gde je pre 100 godina odigrana prva košarkaška utakmica u Srbiji, promovisane su muška Juniorska i Kadetska liga i ženska Kadetska liga.

Projović se obratio skupu i uputio poruku mladim košarkašima, koji će igrati u ligama mlađih kategorija.

"Čestitam svima plasman u ovaj rang takmičenja, čestitam vašim drugarima titulu evropskih prvaka u juniorskoj kategoriji, čestitam klubovima koji su napravili te igrače. Važna poruka koju želim da ponovim ovde su reči Nikole Jovića, koji je sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu: 'Nije važno da li ću postati bolji košarkaš posle ovog takmičenja, već je važno što ću postati bolji čovek'. Upravo sa tim želim da završim, budite dobri košarkaši, ali budite i dobri đaci i dobre osobe", rekao je Projović na promociji.

U ženskoj Kadetskoj ligi Srbije igraće 10 ekipa, a branilac trofeja je Crvena zvezda. U Ligi će još igrati i Vojvodina 021, Art basket, Srem, RAS iz Beograda, Temnić iz Varvarina, Kraljevo, SPD Radnički Kragujevac, Sloga iz Požege, Korać akademija 011.

U muškoj Kadetskoj ligi igraće 12 klubova. Uz branioca titule Megu, igraće i Niš, Crvena zvezda, Mladost iz Čačka, Zemun, Partizan, Borac iz Čačka, Sloga iz Kraljeva, Dinamik, Vojvodina, Sloboda iz Užica i Džoker iz Sombora.

U muškoj Juniorskoj ligi Srbije igraće takođe 12 klubova. Uz branioca trofeja Megu igraće i Borac, Konstantin iz Niša, Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Sloga iz Kraljeva, BKK Radnički Beograd, Sloboda iz Užica, Zemun Borac iz Zemuna, Džoker iz Sombora i Užice.