19. decembar 2023 22:43

Sferopulos: Neki igrači su dali sve od sebe, ali neki su mogli mnogo bolje

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle večerašnjeg poraza od Reala (58:72) da je odbrana bila dobra i da je napad zakazao, dodajući da su neki igrači dali sve od sebe, a da su drugi mogli da odigraju mnogo bolje.

"Igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, šampiona Evrope i lidera na tabeli. Igrali smo protiv najbolje odbrane i jednog od najboljih napada Evrolige. Zadržali smo taj napad na samo 72 poena. Imali smo nekoliko prilika da se možda vratimo, ali promašili smo mnogo zicera i otvorenih trojki. Neki igrači su dali sve od sebe, ali neki su mogli mnogo bolje", rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare posle utakmice.

Na tribinama Arene bilo je 19.714 navijača.

"Hvala navijačima koji su bili uz nas i podržavali u teškim trenucima i verujem da će stići bolji dani", dodao je Grk.

Što se tiče Šabaza Nejpira, koji je tražio da ne igra večeras jer pregovara sa drugim klubom, Sferopulos je rekao da Amerikanac neće odigrati više nijedan meč u dresu Zvezde.

"Nije lako pronaći nove igrače u ovom trenutku, ali doveli smo Fredija Gilespija jer on može da nam donese energiju pod obručima i u odbrani. Pokušaćemo da dovedemo kvalitetnog igrača kao zamenu za Nejpira, ali tržište je veoma siromašno i pola Evrope traži pojačanja".

Sferopulos je potvrdio da će Ognjen Kuzmić napustiti Zvezdu i istakao da Majk Tobi ostaje u klubu.

"Kuzmić je van tima jer teško može da dobije minute u ovom trenutku. On je veliki profesionalac i veoma vredno radi, ali će morati da napusti ekipu i nađe novi klub. Tobi je deo tima, ostaje u ekipi, svestan je da može i mora mnogo bolje i radiće na tome da se popravi", zaključio je Sferopulos.