23. decembar 2023 11:46

Pešić: Ne znam sa kojim igračima ćemo u Pariz na Olimpijske igre, prerano je

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pešić: Ne znam sa kojim igračima ćemo u Pariz na Olimpijske igre, prerano je

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da još ne zna sa kojim igračima će ići za Pariz na Olimpijske igre.

Košarkaši Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, pošto su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

"Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dve godine, otkad sam ja selektor i trener reprezentacije, ipak uspostavili jedan sistem kad je u pitanju reprezentacija", istakao je Pešić gostujući na RTS-u.

Dodaje da ne misli da ekipu treba da čini 12 najboljih igrača u tom trenutku.

"Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu", zaključio je Pešić.