13. april 2024 12:42

Košarkaši Crvene zvezde počinju plej-of ABA lige bez Topića i Lazarevića

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde počinju plej-of ABA lige bez Nikole Topića i Stefana Lazarevića, saopštio je danas trener "crveno-belih" Janis Sferopulos.

"Lazarević je povređen i neće igrati protiv Studentskog centra. Topić trenira individualno i nije spreman za takmičarske utakmice", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije upriličenoj pred početak četvrtfinalne serije ABA lige protiv Studentskog centra.

Intext service Video

Zvezda četvrtfinalnu seriju protiv podgoričkog kluba počinje u ponedeljak od 18 časova u Areni. Drugi meč serije zakazan je za 22. april u Podgorici, a eventualna "majstorica" biće na programu 26. aprila.

Sferopulos: ABA liga nam je glavni cilj, znam koliko je bitan domaći teren

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je pred početak plej-ofa u ABA ligi da njegovi igrači moraju da odbrane prednost domaćeg terena zasluženu prvim mestom u regularnom toku sezone i istakao da je ABA liga glavni cilj kluba.

Zvezda četvrtfinalnu seriju protiv podgoričkog kluba počinje u ponedeljak od 18 časova u Areni.

Drugi meč serije zakazan je za 22. april u Podgorici, a eventualna "majstorica" biće na programu 26. aprila, opet u Areni.

Ukoliko eliminiše Studentski centar, Zvezda će u polufinalu igrati protiv pobednika serije Mega - Cedevita Olimpija.

Zvezda ima prednost domaćeg terena sve do finala, ako do njega dođe.

Intext service Video

"ABA liga nam je glavni cilj, borili smo se toliko da budemo prvi na tabeli i imamo domaći teren. Znam šta se desilo prošle godine i znam koliko je bitan domaći teren, ali ne mora ništa da znači ako ga ne odbranite. Moramo biti spremni da se borimo jako u svakom meču. Plej-of je drugačiji od regularnog dela sezone. Igramo protiv Studentskog centra, to je tim protiv kojeg smo igrali pre dve nedelje, imaju dobar sastav i moramo biti fokusirani", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije upriličenoj pred početak četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige.

Grčki stručnjak rekao je da ekipa ima ekstra motiv posle poraza od Efesa.

"Imamo ekstra motiv da posle vrlo teškog poraza u Evroligi reagujemo i da upišemo pobedu. Moramo reagovati, to je bila loša utakmica, jedna od najgorih u istoriji. Mi smo iznervirani i moramo se vratiti dobrim partijama i da damo sve od sebe. Sferopulosa raduje to što je nekoliko njegovih igrača dobilo individualne nagrade u ABA ligi, Nikola Topić i Miloš Teodosić su izabrani u idealnu petorku regionalne lige. "Imamo kvalitet i igrače koji imaju kvalitet i raduju me individualne nagrade, ali sport je tim i bitno je da njemu ide dobro. Uspeh tima je iznad svakog individualnog", zaključio je Sferopulos.