30. april 2024 09:08

NBA: Oklahoma u polufinalu plej-ofa Zapada, Boston pobedio Majami

Izvor: TANJUG

podeli vest

NBA: Oklahoma u polufinalu plej-ofa Zapada, Boston pobedio Majami

Foto: AP Photo/Gerald Herbert

NJU ORLEANS - Košarkaši Oklahome plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su jutros u gostima pobedili Nju Orleans rezultatom 97:89 u četvrtom meču plej-ofa prvog kola.

Oklahoma je do polufinala plej-ofa Zapada stigla serijom 4:0 u pobedama.

Najbolji u ekipi Oklahome bio je Šej Gildžes-Aleksander, koji je postigao 24 poena i imao je 10 skokova i tri asistencije. Džejlen Vilijams je zabeležio 24 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod domaćih, najefikasniji je bio Si Džej Mekolum sa 20 poena, dok je Jonas Valančijunas postigao 19 poena i imao je 13 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Oklahome će u polufinalu plej-ofa Zapada igrati sa boljim iz duela između Los Anđeles Klipersa i Dalasa. Rezultat u seriji između LA Klipersa i Dalasa je 2:2.

Košarkaši Bostona pobedili su u gostima ekipu Majamija rezultatom 102:88 i poveli 3:1 u četvrtfinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Derik Vajt sa 38 poena, dok je Džejson Tejtum dodao 20 poena i imao je 11 skokova.

U ekipi Majamija najbolji je bio Bem Adebajo sa 25 poena, 17 uhvaćenih lopti i pet asistencija. Srpski košarkaš Nikola Jović bio je starter u domaćem timu, a za 16 minuta na terenu upisao je tri poena, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Bostonu.