11. maj 2024 14:42

Budućnost: Ko će biti pobednik u važnim utakmicama više ne odlučuju igrači

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/TPG85, ilustracija

PODGORICA - Košarkaški klub Budućnost izdao je danas saopštenje u kom osporava regularnost ABA lige posle poraza od Partizana (86:100) u trećem meču polufinalne serije regionalnog takmičenja.

"Poštovani članovi Skupštine, nažalost, obistinilo se ono na šta već dugo Budućnost upozorava. Ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA Lige više ne odlučuju igrači i njihov kvalitet i igra, nego drugi koji bi, pre svega, trebalo da budu u funkciji kvaliteta košarke i regularnosti lige. Takvim ponašanjem ABA Liga, čini nam se, doživljava najteže trenutke", stoji na početku saopštenja Budućnosti koje je potpisao direktor Slavko Radulović.

"Sigurni smo da većina od 12 klubova koji su vlasnici ABA Lige i ostali koji igraju ovu ligu i da bi za njeno osvajanje i pozicije na tabeli trebalo da budu merodavni i odlučujući klubovi, a ne ostali učesnici, sudijska organizacija, sudije… Nastalu tešku situaciju, koja u potpunosti obesmišljava dalje postojanje ABA Lige, moraju rešavati sami klubovi, jer je jasno da probleme ne mogu rešiti i popraviti oni koji su prouzrokovali ovako tešku situaciju", zaključuje se u saopštenju.