13. maj 2024 13:29

Nebojša Čović uputio apel navijačima: Nemojte ništa ubacivati na teren, ne nasedajte na provokacije

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović uputio je danas apel navijačima "crveno-belih" da ništa ne ubacuju na teren i ne nasedaju na provokacije tokom finalne serije plej-ofa regionalne ABA lige protiv Partizana.

Crvena zvezda će večeras od 20.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Partizan u prvoj utakmici finala plej-ofa regionalnog takmičenja. Drugi meč dva kluba biće odigran u sredu od 19.30 sati, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.

Iz Crvene zvezde navode da je klub uradio sve neophodne aktivnosti zajedno sa svim službama koje će biti uključene u organizaciju ove utakmice, kako bi prva dva meča finalne serije protekla u najboljem redu.

"Celu sezonu smo se borili da izborimo pol poziciju u ABA ligi i mislim da je jako važno da se naši navijači ponašaju u duhu potpunog sportskog fer-pleja. Biće rigorozne mere kontrole, moći će da se uđe u dvoranu sa sezonskim kartama Crvene zvezde. Naravno očekujem da svi zajedno dođemo do onog cilja koji je i postavljen, a to je osvajanje ABA lige", rekao je Čović u video obraćanju na zvaničnom Jutjub kanalu kluba.

"Kako kažu sportski prijatelji, sve je viđeno i sve je jasno. Tako da je sve viđeno i sve je jasno i sve se događalo i molim da ne nasedamo na bilo kakve provokacije. Čak ni na provokacije kada krenu zagrevanja sa seksističkim porukama, da budemo mirni i da zajednički bodrimo našu ekipu. I naravno da uz kroz to bodrenje obezbedimo regularne uslove u smislu učešća svih subjekata, počevši od sudija pa na dalje", dodao je predsednik Crvene zvezde.

Čović je objasnio zašto je Crvena zvezda odlučila da mečeve finala plej-ofa protiv Partizana odigra u nekadašnjoj hali Pionir.

"Posle dugo razmišljanja odlučili smo se za halu Pionir. Iz prostog razloga zbog toga što je Pionir naša kuća, gde smo i svi smešteni i koncentrisani. Nažalost, nismo uspeli sa Arenom da napravimo dogovor da uđemo i u malu salu. Tako da smo se opredili za Pionir, u njemu ćemo igrati finale plej-ofa. Naglašavam i molim medije da od toga ne prave ne znam kakve senzacionalističke izjave zato što će oni snositi najveću odgovornosti za sve ono što može da se događa. Gospodo u medijima, pamet u glavu. Mi ćemo naš deo posla uraditi maksimalno kako treba", istakao je predsednik Crvene zvezde.

On je na kraju još jednom uputio apel navijačima "crveno-belih".

"Nemojte molim vas ništa ubacivati u teren. Bez obzira na emocije, bez obzira na pravde i nepravde, bez obzira na nekakve frustracije. To će jedva dočekati da probaju da primene već viđene scenarije iz prethodnih sezona", zaključio je Čović.

Iz Crvene zvezde je saopšteno da će kapije dvorane biti otvorene dva sata pre početka meča.

"Crvena zvezda apeluje na sve koji budu dolazili u dvoranu, da se ka njoj upute ranije, zbog vrlo detaljnih kontrola koje će biti sprovedene na svim ulazima. Nemojte nositi upaljače, rančeve, bilo kakve torbice, kovani novac. Takođe, na ulazima će se oduzimati i flašice sa pićima", ističe se u saopštenju Crvene zvezde.

Finalna serija plej-ofa ABA lige igra se na tri pobede.