28. maj 2024 10:34

Braun: Nisam očekivao nagradu, srećan sam zbog plasmana u finale NBA lige

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Michael Conroy

INDIJANAPOLIS - Košarkaš Bostona Džejlen Braun izjavio je danas da je srećan zbog plasmana Seltiksa u veliko finale plej-ofa NBA lige i istakao da nije očekivao da će biti proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije Istočne konferencije, prenose američki mediji.

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale plej-ofa NBA lige, pošto su jutros u gostima u četvrtom meču finala Istoka pobedili Indijanu rezultatom 105:102. Seltiksi su do finala stigli serijom 4:0 u pobedama.

Braun je proglašen za MVP finalne serije Istočne konferencije.

"Nisam očekivao nagradu, ništa u životu nisam osvojio. Samo sam srećan što smo pobedili. Naučili smo kako da se nosimo sa pritiskom iz iskustva proteklih sezona. Izgubili smo u borbi za titulu, pa zatim i prošle sezone u finalu Konferencije. Mislim da smo izvukli dobre pouke iz tih serija", rekao je Braun na konferenciji za medije.

Košarkaši Bostona će pokušati da stignu do 18. šampionskog prstena u istoriji franšize.

"Igrali smo na pravi način tokom čitave sezone, svi smo uložili velike napore i mislim da je ovo samo produkt našeg truda. Drugačiji smo tim nego što smo bili prošle sezone. Ljudi pričaju kako smo ostali isti, a mi smo ozbiljno promenili tim. Imali smo čak tri trenera u poslednjih pet sezona. Kada se sve sumira, mislim da smo mnogo iskusniji tim", istakao je Braun.

Košarkaš Bostona Džejson Tejtum izjavio je da jedva čeka mečeve velikog finala plej-ofa NBA lige.

"Drago mi je što smo ponovo došli u situaciju da se borimo za titulu. To je specijalan osećaj, nekima od nas je već poznat od ranije. Izvukli smo pouke iz prošlih neuspeha i sada verujem da smo na dobrom putu da uzmemo trofej. Ove godine napravili smo izmene u našoj igri, prošli smo pravi rolerkoster u plej-ofu i mislim da se već vidi razlika", istakao je Tejtum.

Košarkaši Bostona će u finalu plej-ofa NBA lige igrati protiv boljeg iz duela između Dalasa i Minesote. Maveriksi vode 3:0 u seriji, a naredni meč je na programu sutra u Dalasu.