14. jul 2024 12:07

Stiv Ker: Svaki dan mislim na Dejana Milojevića, verujem da nam svima mnogo nedostaje

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Steve Marcus

ABU DABI - Selektor košarkaške reprezentacije SAD Stiv Ker izjavio je danas u Abu Dabiju da svaki dan misli na srpskog košarkaškog stručnjaka Dejana Milojevića koji je preminuo u januaru i da veruje da on svima mnogo nedostaje.

Milojević je bio deo stručnog štaba Golden Stejta u kojem je Ker vrši ulogu glavnog trenera.

Košarkaška reprezentacija Amerike nalazi se u Abu Dabiju gde će odigrati dve prijateljske utakmice, u ponedeljak sa Australijom i u sredu protiv Srbije.

Ker je u razgovoru sa novinarima rekao da je Milojević bio "neverovatan prijatelj i trener, prijatelj, otac i muž".

"Svakog dana mislim na njega. Kada budemo igrali protiv Srbije, definitivno ću obući svoju ’Brate’ majicu. Pričaću naravno i sa ljudima iz srpske reprezentacije, siguran sam da će nam jedna od tema biti i Dejan Milojević. Verujem da nam svima mnogo nedostaje", izjavio je Ker novinarima u Abu Dabiju, prenosi Mozzartsport.

On se osvrnuo na sinoćni atentat na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

"Težak, tužan momenat, sve ovo što se desilo. Dvoje ljudi je preminulo. Tako demorališući dan za celu naciju. Ovo je samo još jedan primer kakva je politička slika, ali i kultura upotreba oružja. Jedan dvadesetogodišnjak je rukovao oružjem, probao je da upuca nekadašnjeg predsednika. Ovo je užasan dan", rekao je Ker.

Stef Kari: Biće teško dobiti Srbiju, moramo da budemo fokusirani

Reprezentativac SAD u košarci Stef Kari izjavio je danas u Abu Dabiju da je selekcija Srbije težak rival i da njegov tim mora da bude fokusiran kako bi zamišljeno sproveo u delo.

Košarkaši Amerike odigraće dve prijateljske utakmice u Abu Dabiju, u ponedeljak sa Australijom i u sredu protiv Srbije.

"Ove utakmice su jako bitne. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri nedelje", izjavio je Stef Kari novinarima u Abu Dabiju, prenosi Mozzartsport.

Kari se prisetio nastupa na Svetskom prvenstvu za juniore koje se 2007. godine igralo u Novom Sadu, a SAD su tada u finalu izgubile od Srbije.

"Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas", rekao je Kari.

Košarkaši Srbije i Amerike se nalaze u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Parizu, pored njih u grupi C biće Portoriko i Južni Sudan.

Američki košarkaš smatra da će Srbija biti težak rival njegovoj reprezentaciji, posebno je pohvalio Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića.

"Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama", poručio je Kari.

Kari se raduje OI koje će biti prve na kojima će nastupiti.

"Sve je dosad bilo izuzetno, ovde su momci koji su mnogo toga postigli u svojim karijerama. Zabavno nam je i svi smo spremni za ono što sledi. Došli smo ovde, ostavili ego po strani i doneli samo pozitivne stvari iz istih, zaboravili smo na sve ostalo osim na ono što nam je najvažnije, a to je da pobedimo. Osećam se kao dete u prodavnici igračaka, jer još nisam imao priliku da iskusim Olimpijske igre", naglasio je Kari.

On se osvrnuo na sinoćni atentat na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

"Probudio sam se, pogledao u telefon i video nekoliko poruka. Tužno zaista, u poslednje vreme su svi samo pričali o izborima i stanju politike u našoj zemlji. A onda se dogodi ovo i probudi brdo emocija u vama, shvatate da ima mnogo toga što treba da se ispravi u našoj zemlji kao narod. Pre svega kontrolu upotrebe oružja", zaključio je Kari.