30. jul 2024 06:20

Đovani Gvideti: Dobro smo odigrali, sada se spremamo za SAD, biće to težak meč

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

PARIZ - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izjavio je da je njegova ekipa dobro odigrala u meču protiv Francuske, kao i da treba da se pripremi za sledeći meč protiv selekcije SAD.

Reprezentacija Srbije pobedila je sinoć selekciju Francuske 3:0 u prvom kolu na Olimpijskim igrama.

"Mislim da smo odigrali dobro, iako nije bio naš najbolji meč. Atmosfera je bila odlična, a za neke igrače ovo je bila prva utakmica na Olimpijskim igrama. Nije lako pobediti prvi meč sa 3-0, ali smo uspeli da osvojimo tri poena, što je najvažnije. Sada se pripremamo za sledeći meč protiv SAD, koji će biti veoma težak. Oni igraju odlično i imaju jak tim, puno snage i moramo igrati sigurno bolje nego danas", rekao je Gvideti, a prenosi OKS.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković smatra da je ekipa dobro počela takmičenje, kao i da je spremna za sledeće utakmicu u kojoj očekuje pobedu.

"Odličan početak turnira za nas sa tri boda. Znamo da smo bile apsolutni favoriti, ali moram priznati da nas je reprezentacija Francuske u nekim momentima namučila. Igrale su sjajno pred domaćom publikom. Mi smo uživale igrajući pred punim tribinama, iako su navijači bili uglavnom francuski. Zahvalila bih se i našim ljudima, videla sam da su došli u velikom broju. Dobar početak za nas, možda je i bolje što smo na početku turnira imali malo lakšeg protivnika, zbog samopouzdanja. Naravno, samopouzdanje nam ne manjka, ali lepo je početi turnir sa tri boda. Spremni smo da se borimo dalje i, biću iskrena, očekujemo pobedu", rekla je Bošković, prenosi OKS.

Srbija će u sredu od 17 časova igrati protiv selekcije SAD.